OTKRIVENE SLABE TAČKE! Žene padaju na AROGANCIJU, saznajte na šta se PECAJU MUŠKARCI!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

12.12.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici na Univerzitetu Kolumbija su sproveli studiju o tome šta je najprivlačnije ženskom, a šta muškom polu!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživači su otkrili da je jačem polu ženski osmeh primamljiviji od nadobudnog ili bezizražajnog izraza lica, zato što vole kada dame izgledaju srećno i zadovoljno svojim životom, a osmehivanje im šalje tu poruku.

U istraživanju je učestvovalo 1000 ispitanika koji su ocenjivali privlačnost osoba suprotnog pola pomoću stotina fotografija koje su prikazivale najraznovrsnija stanja. Na njima su se ocrtavali i sreća i ponos i arogancija. Cilj naučnika je bio da ispitaju kako se odigrava privlačnost na prvi pogled, pa se od učesnika tražilo da kažu koji je bio njihov utisak - da li je osoba na slici atraktivna ili nije.

Padaju na aroganciju

Rezultati su pokazali veliku razliku među polovima, pa su tako žene priznale da uglavnom padaju na aroganciju, a muškarci na osmeh.

RepublikaFoto: Photo by Unsplash
Foto: Ilustracija

- Dok su damama atraktivniji ponosni tipovi koji imaju arogantan izraz lica, koji navodno šalje poruku o zavidnom statusu u društvu i potencijalno dobrim očevima, a muškarci koji se smeše uglavnom im ostavljaju utisak nekog ko ne ume da dominira, jačem polu je slaba tačka ženski osmeh.

On im je znak da bi sa tom damom mogli da budu srećni i ispunjeni, jer imaju pozitivan odnos prema životu i optimistične su prirode - kaže psiholog dr Džesika Trejsi, vođa tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading