ZALIVAJTE JELKU OVIMI SREDSTVOM I NEĆE UVENUTI: Nikada ne biste pogodili od čega se pravi rastvor za novogodišnje drvo!

Autor: Republika

Lifestyle

09.12.2020

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Držite jelku što dalje od direktne sunčeve svetlosti ili grejnih tela u kući jer će njihova blizina ubrzati proces njenog sušenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zbog pandemije koronavirusa nije čudo što su mnogi postavili božićne ukrase mnogo ranije nego prethodnih godina.

Kako bi podstakli novogodišnje raspoloženje, mnogi su domove već ukrasili i okitili novogodišnje drvo. Ukoliko su se odlučili za prirodnu jelku, onda su se ubrzo suočili sa jednim velikim problemom - počela je da vene!

Održavanje svežeg izgleda novogodišnjeg drveta tokom praznika može biti pomalo nezgodno, ali postoji jedan trik koji će vam u tome pomoći. Sve što vam je potrebno jeste gazirano piće s ukusom limuna ili limete.

RepublikaFoto: pixabay.com


Osim svakodnevnog proveravanja vašeg stabla kako biste bili sigurni da se u podnožju nalazi dva centimetra vode, stručnjaci kažu da bi trebalo da ga zalivate gaziranim pićem. Gazirani napitak od limuna i limete ključ je hidriranog stabla, tačnije tri dela vode i jedan deo gaziranog soka.

Objašnjavajući metodu koja stoji iza trika, baštovani tvrde da će šećer u gaziranom soku biti dobra prehrana za drvo i održavaće ga svežim. Jednostavno, na svakih nekoliko dana drvo treba da zalijete rastvorom vode i gaziranog pića i time ćete ga duže održati u životu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading