ČUDESNA BILJKA OSTVARUJE SNOVE! Žene, da li znate da seme PISKAVICE uvećava grudi?! SAZNAJTE KAKO!

Autor: Republika

Lifestyle

09.12.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seme piskavice poznato je po svojoj velikoj nutritivnoj vrednosti jer je bogato mineralima, proteinima, vitaminima i fitonutrijentima!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Piskavica ima bledo-žute cvetove koji cvetaju od aprila. Seme ove biljke sakuplja se kada je zrelo, a to je obično u avgustu. Nakon što se prikupi, ono se suši tek tada je spremno za upotrebu, bilo kao čaj, kao začin ili sastojak nekog kozmetičkog sredstva.

Lekovita svojstva semena piskavice

Seme piskavice sadrži bakar, vožđe, mangan i magnezijum, pored ostalih minerala i proteina. Od ove biljke najjekovitije je seme, te se koristi za mnoge tegobe i probleme.

 

 

 

Postoji nekoliko razloga za upotrebu ovog korisnog semena.

  • Sjeme piskavice koristi se kao čaj koji se pije za izbacivanje viška sluzi iz sinusa, grla, prsa i gornjeg respiratornog trakta. Takođe leči sluznicu disajnih puteva
  • Delotvorna je i protiv alergija
  • Stimuliše rad jetre i bubrega
  • Ovo seme utiče na postavljanje ravnoteže šećera u krvi kod oba tipa dijabetesa radi aminokiseline koja kontroliše lučenje insulina.
  • Već nakon 10 dana primene osetćete razliku u nivou triglicerida. Seme piskavice pomoći će i u tretmanima kardiovaskularnih bolesti i stvrdnjavanja arterija.
  • Ovo seme stimuliše probavu i budi apetit. Osim toga pomoći će pri izbacivanju sluzi i pravilnom radu creva. Štitiće probavnu sluznicu i smanjiće grčeve.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povećanje grudi kod žena

Jedan od sastojaka u semenu piskavice je i fitoestrogen. On pomaže ženama u povećanju dojki i zadržavanju vode u tkivu.

Osim povećanja grudi, kod žena će pomoći u stvaranju mleka koje će biti bogato gvožđem. Mleko dojilja koje koriste seme piskavice pomoći će deci da dobiju na težini i uz to će ih umiriti.

Ovo seme smanjiće bolove u materici za vrijeme PMS-a, ali i za vrijeme orođaja. Takođe će pomoći u podsicanju trudova.

Kako koristiti semenke piskavice?

Sjeme piskavice može koristiti za probleme na koži kao što su čirevi, fistule, otvorene noge. Odličan je za njegu kože jer uklanja nečistoće i pomlađuje kožu.

Od semena piskavice možete praviti obloge, čaj, prah, tonik i ulje.

Čaj od piskavice

Zakuvajte 2 dl hladne vode u koje ste dodali dve kašičice semenki. Nakon što provri stavite da odstoji 20 minuta poklopljeno. Povremeno pomešajte dok stoji pa procedite. Pijte lagano u malim gutljajima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nemojte preterivati sa količinama čaja od piskavice jer ništa u prevelikim količinima nije dobro, pa ni prevelika doza biljnih lekova. Njihovi aktivni sastojci u prevelikim količinama mogu imati sporedne efekte. Ograničite se na dve šolje dnevno.

Prah od piskavice

Seme piskavice može se samleti u prah pa kuvati u kašu. Delotvnornije je u prahu nego u prirodnom stanju. Dve kašičice ovog praha možete umešati u jela dnevno i to će pozitivno uticati na vašu probavu.

Negativna svojstva semena piskavice

Bez obzira na sva pozitivna svojstva, seme piskavice ne sme se koristiti u preteranim dozama. Ako koristite piskavicu za rast grudi, ne zaboravite na velik unos vode tokom dana – potrebno je barem 5 čaša vode uz uzimanje praha ove biljke. U slučaju preterivanja s dozama, seme piskavice može uzrokovati uznemirenost želuca, proliv, nadutost i specifičan miris urina i znoja. Kako biste bili sigurni u što manje negativnih posledica, pripazite na dovoljan unos tečnosti tokom dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading