DA BUDETE PRAVE PRIMADONE: 7 lekcija koje bi žene u Srbiji trebalo da nauče od Italijanki

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

04.12.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stranu to što se u brojnim internacionalnim anketama Italijanke proglašavaju najlepšim ženama na svetu, žene u Italiji sebi daju mnogo više oduška i nežnije su prema svom duhu i telu, te mnogo možemo da naučimo od njih.

RepublikaFoto: www.instagram.com/monicabelluciofficiel
Monika Beluči

Daleko od toga da ih ne muče nikakvi problemi. Potpuno suprotno; istraživanja pokazuju kako su Italijanke dominantne u rađanju posle 40. godine, a kao glavni razlog žene u Italiji navode nedostatak finansijske stabilnosti.

Ipak, uprkos tome što svakodnevica nigde nije idealna i svako podneblje ima svoje probleme, žene u Italiji itekako umeju da posvete sebi vreme i brinu o svojim potrebama.

Umeju da se počaste

Italijanke su vitke žene i vode računa o ishrani, ali nikada neće sebi uskratiti sitna zadovoljstva kao što su omiljeni kolač uz kafu. Mali rituali sreće u ovoj zemlji hedonizma izuzetno se visoko kotiraju i Italijanke, kao ni Italijani, nikada ne bi pristali da ih se odreknu.

Dijete kojima su sklone žene u Srbiji, a koje se praktično zasnivaju na izbegavanju svih malih slatkih grehova i manijakalnom brojanju kalorija u Italiji su nezamislivi.

Ne brinu o kalorijama, nego o porcijama

Žene u Italiji se ne opterećuju namirnicama koje unose, već ograničavaju porcije. U Italiji ljudi prestaju da jedu na prvi osećaj sitosti, što je ključno za vitkost u zemlji u kojoj se hrani pridaje ogoroman značaj.

Biraju zdravo

Brza hrana u Italiji nikako nije popularna i najčešče je smatraju zapadnjačkim smećem. Kečap je u Italiji svetogrđe, a uvek prednost daju domaćim sosevima od paradajza, maslinovom ulju punog ukusa, povrću i voću.

Kada biraju poslastice, uvek će se radije počastiti domaćim sladoledom ili parčetom kolača, pre nego li industrijskim slatkišima.

Maslinovo ulje za sve

Pored toga što je izuzetno zastupljeno u ishrani, maslinovo ulje obilato se koristi i u kozmetici. Italijanke će bocu maslinovog ulja poneti na plažu i koristiti ga kao ulje za sunčanje. Takođe, maslinovo ulje je nezaobilazan sastojak maski za lice iz domaće radinosti, u nezi kose, kože tela, kao i raznih napitaka za detoks organizma.

Izbegavaju gazirana pića

U Italiji konzumacija gaziranih pića nije ni blizu zastupljena kao u Srbiji. Obojena gazirana pića puna šećera italijanskim damama neće biti prvi izbor u kafiću ili bilo gde drugde, a ako žele gazirano to će biti gazirana mineralna voda.

Ne baziraju odevanje na trendovima

Italijanke imaju izgrađen stil, a trendove uklapaju u njega. Nikada neće slepo pratiti plasirano, a posebno neće po svaku cenu oblačiti određene komade jer su moderni, iako im ne stoje.

Sofisticiranost

Italijanke se ne stide svog seksipila, ali su dobro svesne da on ne dolazi iz golotinje, već iz stava i detalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading