LEPE I TOKOM ZIME: Evo kako da vam kosa bude bujna i sjajna i za vreme hladnih dana

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

01.12.2020

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako godišnje doba na svoj način utiče na zdravlje kose, ali zimi joj ipak moramo posvetiti više pažnje jer se tada štetnom uticaju sunca pridruže hladnoća, suvi vazduh, sneg i ledeni vetar

RepublikaFoto: pixabay.com

Zimi češće sušimo kosu, a ne pomaže ni nedostatak vlažnosti u vazduhu, zbog čega je kosa podložnija oštećenju, pa su joj potrebni proizvodi koji sadrže ovlaživače.

Zbog svega toga većina stručnjaka svima preporučuje promenu šampona i regeneratora zimi kao i korišćenje preparata za suvu kosu. Birajte proizvode koji sadrže pantenol, keratin, ekstrakt pšenice ili sojine proteine, kao i ulja poput arganovog, maslinovog, bademovog, susamovog ili ulja divlje ruže.

Grejanje peškira

 

- Nega kose počinje pravilnom hidratacijom. Na tek opranu kosu koju ste prosušili peškirom nanesite regenerator, a zatim drugi peškir zagrejte, omotajte kosu i opustite se. Držite ga na glavi dok se ne rashladi pa isperite kosu mlakom vodom. Tako će kosa dobiti svu potrebnu vlagu - preporučuje frizer Erol Daglas.

Ekstra sjaj

 

- Jaja su idealna kombinacija za kosu koju je oštetilo zimsko vreme. U posudu stavite dva jajeta i maslinovo ulje, promešajte. Dobijenu smesu nanesite na kosu i pustite da deluje - savetuje Dezmond Marej.

Kapa glavu čuva

- Kapa čuva kosu, a iako možda zvuči prejednostavno, zaista deluje. Po velikoj hladnoći i jakom vetru, kosu ćete zaštititi od hladnoće i sitnih kristala leda koji je oštećuju i isušuju - kaže modni stilista Sara Vorman.

Voda u spavaćoj sobi

 

- Tokom zime da biste izbegli isušivanje kose od grejanja u spavaću sobu stavite posudu s vodom koja će hidrirati i vazduh i kosu - kaže Sali Bruks.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading