KAKO DA FARMERKE UVEK BUDU KAO NOVE? Evo kako se pravilno peru i suše

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

29.11.2020

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi omiljene farmerke zauvek ostale kao nove i zadržale svoj oblik što duže, treba ih pravilno prati i sušiti...

RepublikaFoto: youtube.com/DID YOU KNOW?

Ono što s farmerkama nikada, ali baš nikada ne bismo smeli da radimo jeste da ih sušimo u sušilici za veš, jer toplota uzrokuje trajno gubljenje izvornog oblika farmerki, pa ih zato uvek sušite na vazduhu. A ovo su najčešće greške koje pravimo:

Često pranje

Farmerke zapravo treba da peremo što ređe, dovoljno je da ih osvežimo nakon svakog petog nošenja. Ako vas brine da će farmerke da izblede pri pranju, potopite ih u mešavinu vode i sirćeta (50:50) i ostavite tako šest do osam sati. Ova tehnika će fiksirati boju i sprečiti da farmerke izblede.

Visoka temperatura

Farmerke je najbolje prati ručno, ali to naravno niko od nas ne radi. Zato nikad ne perite farmerke u mašni na više od 30 stepeni. Nikada u bubanj ne stavljajte više od tri para, a pazite da su svi iste ili slične boje.

 
Centrifuga

Nikada nemojte farmerke da centrifugirate u mašini! Kada se operu, urolajte ih od nogavica prema struku i tako ih iscedite i ostavite da se osuše na vazduhu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading