OVO nikako ne bi trebalo da bacate u sudoperu, napraviće OGROMAN PROBLEM u odvodu!

Autor: Stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

27.11.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazite šta završava u odvodu vaše sudopere!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Ako ne želite da ugrozite životnu sredinu, ne dozvolite da ove stvari završe u kanalizacijskom odvodu vaše sudopere:

Mast i ulje - vremenom će da zapuše cevi, teško ćete ukloniti iz sudopre, a jedna kap masnoće može da zagadi do 5 litara čiste vode.

Ljuske od jaja - ljuska su tvrde i teško se razgrađuju. Mogu da naprave rešetke u cevima na kojima će se zadržavati ostala hrana, pa dolazi do zapušavanja odvoda.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Talog od kafe - povećava rizik od zapušavanja odvoda, ali i septičkih jama. Talog od kafe je odličan kompost, pa predlažemo da ga prosipate u baštu, a ne u slivnike.

Hrana koja se udvostručuje kada se pokvasi - testenina i pirinač će duplo porasti, ako se "napije" vode. Stoga će postati lepljive i zatvoriće odvode.

Brašno - kada izmešate brašno i vodu, dobijete lepak koji će da se zalepi za odvode i nema šanse  da ih otpušite posle ovog.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Etikete koje se nalaze na voću - dok perete jabuke, desi se da etiketa padne u dovod. To izbegavajte, jer su te etikete pravljene tako da se skoro ne razgrađuju uopšte.

Proizvode od papira - toalet papir je napravljen da se razgradi u vodi, ali ostali proizvodi ne smeju da se bacaju u odvode jer se ne razgrađuju.

Lekovi - lekovi se smatraju medicinskim otpadom i razgrađuju se u vodi jer je zagađuju. Stoga ih nikad ne bacajte u odvod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading