SUPER TRIK ISKUSNIH CVEĆARA: Stavite OVO na dno saksije i nijedna biljka vam neće uvenuti!

Autor: Republika

Lifestyle

25.11.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz ovu caku cveće svima uspeva!

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Ako se pitate kako to da nekome baš svako cveće uspeva i cveta kao ludo, a vama nto ne polazi za rukom, mi imamo odgovor. Tajna je u ovom malom triku.

Ovu caku koriste čak i profesionali cvećari. Sve što vam je potrebno je papirni filter za kafu. Pokazalo se da su vrlo korisni za biljke, a evo i kako se koriste:

Papirni filter stavite na dno saksije, između zemlje i odvodnih otvora za saksiju, gde obično prolazi voda i prljavština.  Kad to uradite, filter će propustiti vodu, a zadržati prljavštinu.

Foto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Kako će to uticati na bolji rast biljaka?

Vrlo često prljavština začepi otvore, a to sprečava prolazak viška vode, ali i protok vazduha. To može da uzrokuje propadanje korena biljke i dovesti do toga da ona uvene.

Budući da upijaju, zadržaće vlagu svaki put kad zalivate cveće. Neće biti previše vlage da koren trune – nego taman koliko treba. Dakle, ukoliko koristite filtere za kafu, nećete morati toliko često da zalivate biljku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading