NERVIRA VAS TAMNA KOŽA ISPOD PAZUHA? Evo koji PRIRODNI LEKOVI uklanjaju fleke na koži!

Autor: Republika

Lifestyle

24.11.2020

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvene blagodeti voća i povrća su nemerljive, a ovi recepti su još jedan dokaz za to...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tamna pigmentacija ispod pazuha je neugodan problem, posebno za osobe svetle puti, jer ne samo da utiče na celokupan izgled već i ograničava u nošenju svih vrsta odeće. Tamne mrlje ispod pazuha uzrokuje povećanje nivoa melanina u ćelijama kože, taloženje mrtvih ćelija na tom području, često brijanje, trenje odeće i alergije. Međutim, što god bio problem, najbolje ga je rešiti pomoću lekova iz kućne radinosti.

UZROCI HIPERPIGMENTACIJE PAZUHA

Tamniju kožu ispod pazuha ne uzrokuje nijedna bolest kože ili određeno zdravstveno stanje. Promena boje kože jednostavno je uzrokovana njenom reakcijom na neki od spoljnih faktora...

BRIJANJE

Većina žena će posegnuti za brzim brijanjem pazuha da bi uklonila neželjene dlačice, ali često brijanje daje tamnu boju pazuhu. Brijanjem dlačica sa površinskog sloja kože ostavljamo deo dlačica u koži, a ti delovi se vide u obliku tamne mrlje na pazuhu. Ovaj problem možete rešiti ako se odlučite za depilaciju voskom umesto brijanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

TALOŽENJE MRTVIH ĆELIJA

Iako često čistimo lice i vrat različitim pilinzima, pazuh zanemarujemo. To dovodi do taloženja mrtvih ćelija kože ispod pazuha. One ostaju zarobljene u mikroskopskim pukotinama na koži. Taj problem može da se reši pilingom koji sadrži mlečnu kiselinu.

PREKOMERNA UPOTREBA DEZODORANSA

Iako su dezodoransi veoma važni kozmetički i higijenski proizvodi za neutralizaciju neprijatnih mirisa tela, neki od sastojaka prisutnih u njima reaguju kada dođu u kontakt sa kožom i uzrokuju promenu njene boje. Ljudi često vide znatno poboljšanje kada prestanu da koriste antiperspirante i dezodoranse na neko vreme.

Napravite smesu od sode bikarbone i malo vode i njome prvo uradite piling kože, a potom primenite neke od recepata

BAKTERIJSKE INFEKCIJE

Specifična bakterijska infekcija (Erythrasma) odgovorna je za stvaranje tamnih mrlja ispod pazuha. Česta je kod osoba koje pate od dijabetesa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

OVO SU PRIRODNA REŠENJA ZA TAMNE KRUGOVE ISPOD PAZUHA

1. Sirovi krompir

Krompir ima mogućnost da blagim delovanjem izbeli kože bez iritacije. Pomaže i kod tamnih krugova oko očiju. Uzmite srednje veliki krompir, oljuštite ga, narendajte i napravite sok od njega. Koristite vaticu da biste naneli ovaj sok na pazuh. Pustite da se osuši za 30 minuta, a zatim ga isperite mlakom vodom. Ponovite ovo triput dnevno i za dve nedelje očekujte izvanredne rezultate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Limunov sok

Saveti za posvetljivanje kože nepotpuni su bez limuna. Kada je u pitanju uklanjanje bilo kakve tamne mrlje, nema boljeg leka od limuna. Limunov sok je najdelotvorniji prirodni izbeljivač. Ima snažna antiseptička i antibakterijska svojstva i pomaže kod uklanjanja neprijatnih telesnih mirisa. Sok od polovine limuna utrljate ispod pazuha, pričekajte 20 minuta, pa temeljno isperite vodom. Limun može da isuši kožu tako da je najbolje da posle njega nanesete hidratantnu kremu na taj predeo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Krastavci

Krastavci su delotvorno sredstvo za izbeljivanje kože. Oni su idealni za one koji imaju osetljivu kožu jer je umiruju i sprečavaju svrbež i iritaciju. Isecite pola krastavca na komadiće i stavite u sokovnik. Četiri kašike soka stavite u staklenu činiju, dodajte prstohvat kurkume u prahu i dve kašičice limunovog soka, a zatim temeljno promešajte i stavite mešavinu na pazuh. Neka stoji 30 minuta. Nakon toga isperite. Ponavljajte ovaj kućni lek svaki dan, a posle dve nedelje upotrebe videćete rezultate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Pirinčano brašno i sirće

Prednosti pirinčanog brašna ili pirinča u prahu za kožu su brojni. Ono je posebno dobro za masnu kožu, a osim što je posvetljuje, umiruje i opekotine. Sirće takođe pomaže u izbeljivanju kože i uklanjanju mirisa, koji uzrokuju bakterije i klice koje se hrane mrtvim ćelijama kože pazuha. Pomešajte četiri kašike pirinčanog brašna sa dve kašike sirćeta. Očistite pazuh i nanesite ovo testo na njih. Nakon što se osuši, isperite. Ponavljajte ovaj tretman tri-četiri puta nedeljno za izvanredne rezultate.

5. Kora pomorandže

Kora pomorandže može se koristiti za posvetljivanje kože ispod ruku. Ostavite je na suncu da se osuši, pa je sameljite. Pomešajte je sa vodom i mlekom, a dobijenu pastu nanesite na pazuh. Kada se osuši, isperite je. Ovaj postupak bi bilo dobro da ponavljate na nekoliko dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading