KUĆNA SREĆA U VAŠEM DOMU: Ovu biljku obavezno držite u kući, a evo šta ona donosiI!

Autor: kurir.rs, republika.rs

Lifestyle

20.11.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kućna sreća (latinski naziv- Helxine soleirolii) je biljka za koju se veruje da donosi sreću i veselje u dom u kome se gaji. Može biti i originalan poklon, koji jasno poručuje koliko sreće i radosti želimo osobi kojoj je darujemo. Feng Šui filozofija tvrdi da ova biljka podstiče protok pozitivne energije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Foto: Ilustracija

Iako podseća na mahovinu, ovo cveće krase još sitni, gusti, okrugli zeleni listovi. Kućna sreća raste u vidu malog grma. Potiče sa ostrva Sardinija i nije zahtevna za održavanje.

Nega kućne sreće podrazumeva nekoliko osnovnih pravila. Traži sunčevu svetlost, ali bez direktnog izlaganja jakim sunčevim zracima. Temperatura koja joj prija je u rasponu od 10 do 24 stepena.

Zalivanje: Kućna sreća traži redovno zalivanje ali ne i preobilno da koren ne bi počeo da truli. Pazite da ne kvasite listiće, već samo zemlju. Listove možete s vremena na vreme prskati mlakom odstajalom vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading