DALJE SE VIŠE NE MOŽE: Četiri znaka da je RAZVOD NEIZBEŽAN!

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

15.11.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodični psiholozi naučili su da predvide razvod braka na osnovu nekoliko znakova. Najčešće, ako u odnosu partnera postoje slična neslaganja onda je njihov zajednički život osuđen na propast.

RepublikaFoto: pixabay.com
Razvod (Ilustracija)

Naravno, parovi se često susreću sa problemima i konfliktima, međutim ta razilaženja mogu biti poslednja kap u čaši.

Upravo ova 4 znaka ukazuju na to da ćete se uskoro razići.

Kritikuju vas, a ne vaše postupke

Ovo je nekonstruktivna kritika partnera. U ovom slučaju suprug ili supruga se ljute na karakterne osobine i ličnost partnera. Sve to se može sažeti u fraze „ti nikada...“, „zašto si takav (a ja)...“, „ti uvek...“ i tako dalje. Pritom, ako nešto ne ide po planu, krivci za probleme neće biti okolnosti u kojima su se našli, već suprug ili supruga.

Napad je najbolja odbrana

Jednom od partnera se čini da su njime sve vreme nezadovoljni i da ga stalno kritikuju. U ovom slučaju on pokušava da opravda svoje postupke ili na kritiku odgovara kritikom. Kao rezultat se javljaju beskrajne optužbe između supružnika.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prezir

Poštovanje je osnova svih dobrih odnosa, bez obzira da li je u pitanju brak ili veza. Nepoštovanje i prezir su ubice braka. Ako partner javno ismeva svoju drugu polovinu ili dozvoljava sebi uvredljivi sarkazam i nadimke, onda se treba ozbiljno zamisliti nad takvom situacijom.

Beg od konflikta

Ako se osoba povukla u sebe i ne želi da razgovara, najbolje rešenje je dati joj neko vreme da razmisli u tišini i na miru. To uopšte ne znači da partner ne želi da razgovara sa vama. Jednostavno je ponekad čoveku potrebno da bude sam i shvati šta se događa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading