Rešite se glavobolje pomoću trika sa peškirom: Opustiće vas za tili čas i smanjiti spazam u vratu i ramenima!

Autor: Republika

Lifestyle

11.11.2020

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge stvari su okidač za nastanak glavobolje. Ponekad je to umor i neispavanost, preterivanje sa alkoholom, dehidriranost, previše obaveza, stres ili hormonska neravnoteža. Često uzimanje lekova protiv bolova se ne preporučuje, pa je najbolje da isprobate neko prirodno rešenje za glavobolju, kao što je masaža.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Masaža peškirom utiče na cirkulaciju krvi u oblasti glave i vrata, što u većini slučajeva pomaže u uklanjanju napetosti i bolova. Sem toga, masiranje glave je veoma opuštajuće, pa je to dobar način da skrenete misli sa onog što vas opterećuje. 

Masaža peškirom može biti rešenje za glavobolju

Terapeutsku masažu glave pomoću peškira možete uraditi sami ili zamoliti nekog da vam pomogne. Za početak, pronađite peškir srednje veličine i debljine (najbolje je da koristite peškir za ruke). Urolajte ga po dijagonali tako da dobijete čvrst valjak i stavite na potiljak dok ste u sedećem položaju. Držite ga zategnutog iza glave, koristeći obe ruke. Zatim rolajte peškir od glave, preko vrata ka ramenima. Radite to ritmično i intenzivno, kako bi se ubrzala cirkulacija.

Masirajte područje nekoliko minuta, a stimulacija će biti dovoljna da se ublaži glavobolja. Ako bol nije prošao, napravite pauzu od 10 minuta i ponovite postupak. 

 

 

 

Jedan od najčešćih uzroka glavobolje je spazam. Masaža peškirom opušta zonu glave i vrata, deluje na uklanjanje spazma i pozitivno utiče na uklještene pršljenove u predelu vrata.

Kod jake glavobolje, masiranje glave treba kombinovati sa dodatnom terapijom, šoljom čaja od nane koji će uticati na proširenje krvnih sudova. Ako su vaše glavobolje česte, veoma izražene ili praćene vrtoglavicom i mučninom, obavezno posetite lekara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading