VEŽBE OD KOJIH NESTAJE SALO: Trening za definiciju ruku treba da izgleda OVAKO!

Autor:

Lifestyle

31.10.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilna ishrana je velika pomoć da se oslobodite viška sala u predelu nadlaktice, a rezultati su vidljivi vrlo brzo ako je kombinujete s vežbama

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čak iako su vam ruke tanke, njihova lepota ne može da dođe do izražaja ako su mišići sakriveni ispod sala. Bilo da je uzrok tome pogrešna ishrana ili neaktivnost, ovaj problem muči mnoge žene. Ako se budete pridržavali saveta i radili vežbe koje predlaže Srpski telegraf, ovaj problem će postati prošlost.

Pre svega, važno je da svaki obrok bude dobro izbalansiran i da se zdravo hranite. Jedite što više zelenog lisnatog povrća i povećajte unos nemasnih biljnih proteina. U ishranu uvrstite i složene ugljene hidrate, kao što su proizvodi od nemlevenih žitarica i povrća i sveže voće. Izbacite svu industrijsku i brzu hranu i sokove koji su prepuni šećera. Odvojite vreme da sami napravite zdrave voćne jogurte, smutije i sokove od svežeg voća. Nemojte preskakati obroke, a veliki značaj dajte doručku. Pijte minimalno dva litra vode dnevno jer se na taj način mnogo brže ispiraju kalorije koje ste uneli u toku dana, a telo se rešava toksina i izbacuje ih iz organizma. Vodu pijte malo po malo. Ishrana je velika pomoć da se oslobodite viška sala sa ruku, a rezultati su vidljivi vrlo brzo ako je kombinujete s vežbama.

DELFIN - Stanite uspravno. Rastojanje stopala treba da bude u širini ramena. Raširite obe ruke da budu paralelne sa zemljom. Počnite da izvodite kružne pokrete ruku. Napravite 20 krugova, pa se odmorite od 10 do 15 sekundi. Vežbu ponovite od osam do10 puta.

MAKAZICE - RUKAMA Stanite uspravno sa raširenim nogama. Raširite obe ruke da budu paralelne sa zemljom. Uradite 20 puta makazice rukama (pomerajte ruke levo-desno tako da ruka jednom ide ispod druge, a drugi put iznad), pa se odmorite 15 sekundi spuštenih ruku. Vežbu ponovite od 10 do 20 puta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

RUKE POZADI - Stanite uspravno i podignite ruke. Savijte laktove i spojite dlanove. Brzo spuštajte i dižite dlanove do sredine glave. Ponovite 20 puta, pa se odmorite 15 sekundi. Ponovite vežbu od 10 do 15 puta.

KRUŽENJE RUKAMA - Stanite uspravno sa raširenim nogama. Raširite obe ruke da budu paralelne sa zemljom i stegnite pesnice. Pravite sitne krugove rukama. Posle 20 krugova, odmorite se 15 sekundi. Ponovite vežbu od 10 do 15 puta.

GURANJE RUKU - Blago savijte kolena i nagnite telo napred. Podignite ruke ispred sebe dijagonalno nagore i savijte ih u laktovima. Pomerajte ruke kao da gurate i povlačite nešto. Treba da bude 20 ponavljanja, pa 20 sekundi odmora. Ponovite vežbu od pet do 10 puta.

BOKSOVANJE U PRAZNO - Iskoračite i ispružite jednu ruku ispred sebe. Malo savijte noge u kolenima. Krenite naizmenično da udarate vazduh, kao da boksujete. Činite tako dvadesetak puta u zavisnosti od vaše kondicije. Ova vežba je sjajna za ceo rameni pojas.

SKLEKOVI ZA RUKE - Lezite na stomak. Blago se izdignite od poda i savijte ruke u laktovima. Prekrstite noge i podignite ih uvis. Krenite da se odgurujete od poda i u ovoj poziciji izdahnite. Vratite se ka podu, pa udahnite.

GURANJE OD ZIDA - Stanite na prste. Ispruženih ruku se naslonite na zid. Krenite da lomite ruku u laktu i da se približavate zidu. Vratite se nazad, ispravljajući ruku u laktu. Tim pokretom vežbu radite iz tricepsa. Da bi vežba bila efektivna, morate držati leđa pravo. Ako se krivite, nećete aktivirati triceps.

SKLEKOVI NA KLUPI - Što je klupa veće visine, vežba je lakša. Ukoliko vam je teško da izvedete vežbu, možete kleknuti na kolena. Držite pravu kičmu kako bi vežba imala efekta.

PROPADANJA NA STOLICI - Uhvatite se na kraj stolice, ispravite leđa i krenite da propadate zadnjicom ka podu, držeći leđa prava. Idite duboko u skladu s vašim mogućnostima. Pokušajte da uradite barem pet ponavljanja, a krajnji cilj neka vam bude 15 ponavljanja od tri do četiri puta dnevno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading