(RECEPT) HRANA ZA PRAVE GURMANE: Šnicle u sosu od pečuraka, PRSTE DA POLIŽEŠ!

Autor: Republika

Lifestyle

17.10.2020

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako želite mekane i sočne onda ih pre služenja 15 minuta potopite u vruć sos. Šniclama u sosu će svi biti oduševljeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci:

4 šnicle

so, biber, suvi začin
1 jaje
2 kašike mleka
bršno i prezla
200 gr šampinjona
1dl pavlake
ulje

 

Priprema:

Šnicle izlupajte čekićem pa ih posolite i ostavite da odstoje. Jaje razmutite sa malo soli pa dodajte mleko i izmešajte da se sjedini. Svaku šniclu uvaljajte u brašno pa u jaje i na kraju u prezlu i pecite na ulju. Nakon pečenja ocedite ulje pa mu dodajte iseckane šampinjone i 1dl vode. 

Dinstajte šampinjone dok ne omekane. Kad su skuvani razmutite 2 kašike brašna sa malo vode i dodajte šampinjonima. Ako je pregusto uspite malo vode i mešajte. Na kraju dodajte suvi začin i biber. Promešajte pa dodajte pavlaku i mešajte dok se ne rastopi.

Šnicle ili prelijte ovim sosom pre služenja ili ih potopite. Služite uz pečen krompir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading