OBAVITE SAMI PREGLED: Evo šta sve JEZIK može da vam kaže o zdravlju vašeg tela!

Autor: Republika

Lifestyle

12.10.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali pregled jezika koji možete i sami da obavite može da otkrije pojedine bolesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ako pažljivo pogledate jezik u ogledalu, primetićete znakovi koji ukazuju na zdravstvene probleme s kojima se suočavate...

Mikropukotine: Pukotine koje se nalaze u sredini ili na zadnjem delu jezika ukazuju na curenje creva ili crevnu malapsorpciju, alergije ili osetljivost na hranu.


Sluznica: jezik ima svoj normalni film, ali gusta, žuta ili bela sluz može biti znak nakupljanja toksina u crevima. Ako se akumulira u sredini jezika, to je simptom problema sa tankim crevima, a ako je u zadnjem delu jezika, imate problema sa debelim crevom.

Smeđi li tamni sloj na jeziku: Tamni ili čak crni sloj na jeziku može biti zbog pušenja, kafe ili tamnih čajeva, ali i loše oralne higijene. U tim slučajevima neophodno je jezik prati četkicom za zube dok se taj sloj ne skine.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tragovi zuba na uglovima jezika: ovo su simptomi loše probave ili loše apsorbacije minerala. Pukotine i tragovi zuba mogu da signaliziraju da imate problema sa crevima, ali i sa niskim nivoom stomačne kiseline.

Uporne crvene mrlje: ovo može biti rani znak raka jezika, ali nemojte odmah paničiti jer se mogu često pomešati sa crevnim lezijama koje zarastaju tokom nekoliko nedelja. Ono što treba da uradite u tom slučaju je da posetite lekara što pre.

Ako održavate jezik čistim, vi vodite računa o zdravlju unutrašnjih organa. Stoga dva puta dnevno dobro operite jezik i izvršite detoksikaciju organizma kako biste podstakli varenje i funkciju svih organa u telu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading