Sredstvo za savršeno čiste slavine: Potrebna su samo 2 sastojka iz kuhinje

Autor:

Lifestyle

10.10.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodna sredstva za čišćenje, u odnosu na hemijska, imaju brojne prednosti. Pre svega nisu skupi, lako ih je nabaviti, vrlo su efikasni, a u sebi ne sadrže štetne supstance.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sok od limuna i soda bikarbona su odlična sredstva za čišćenje slavina i površina oko njih. 

Sok od limuna

Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje. U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, petnaestak kapi eteričnog ulja limuna i litar vode. Osim što čisti, limunov sok uspešno uklanja i vodeni kamenac s kuhinjskih armatura i posuđa. Za sprečavanje nakupljanja kamenca, ali i za poliranje, kuhinjske česme povremeno natrljajte kriškom limuna.

Sirće i limunska kiselina su idealno sredstvo za čišćenje kamenca, ne samo na slavini, već i u wc šolji. 

Svakako, prljavštinu i bacile ćete najbolje ukloniti hemijskim sredstvima, ali kamenac se idealno može odstraniti uz pomoć sirćeta i limuna.

Ako mlaz vode iz slavine prska sa strane, onda morate obratiti pažnju na perlator, mali deo koji se sastoji od metalnog prstena i plastične mrežice na vrhu slavine. Kada rastavite perlator, stavite delove u posudu sa vrućim sirćetom i ostavite oko dva sata, a idealno je preko noći. Nakon toga sve dobro isperite vodom i ponovo montirajte.

 

 

 

Soda bikarbona

Soda omekšava vodu i uklanja kamenac, pa njom možete očistiti zidove wc šolje. U vodu ulijte, na dva sata, šoljicu alkoholnog sirćeta i isto toliko sode. Dogodiće se mali, bezopasni hemijski proces, nakon kog će vaša šolja zablistati. Soda je, takođe, odlično abrazivno sredstvo. Pomešajte je s limunovim sokom i sa njim očistite bilo koju površinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading