Voće koje čisti organizam: Svakodnevnom ishranom poboljšaćete vaše zdravlje i sprečiti brojne bolesti

Autor:

Lifestyle

09.10.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilan izbor namirnica je najbitniji faktor u očuvanju zdravlja. Voće koje čisti organizam je izuzetno bogato hranljivim sastojcima i nutritijentima koji poboljšavaju zdravlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Borovnice

Borovnice pomažu u prevenciji svih infekcija u mokraćnim kanalima. Deluju poput antibiotika, što znači da će pomoći u zaustavljanju bilo kakve infekcije. Šaka ovog voća dnevno čuvaće vaš mokraćni sustav zdravim. 

 

Šipak

Šipak povećava količinu antioksidanata koji su prisutni u vašem telu, tako da pomaže ukloniti sve štetne toksine iz organizma. Takođe, jako pozitivno deluje na imuni sistem. 

Ananas

Bogat je manganom i vitaminom C te bromelainom. Ovaj enzim može vam pomoći kod probavnih problema, sprečiti srčane bolesti, pa čak i pomoći kod upala, jer deluje kao antibiotik.

Lubenica

Sadrži najmanje 90 posto vode i odlično osvežava. No obiluje vitaminima i mineralima koji mogu pomoći telu da se očistiti od toksičnih jedinjenja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Papaja

Deluje kao prirodni detoks i značajno poboljšava probavu. To takođe može povećati nivo energije koju imate, jer ćete iskoristiti više vitamina i minerala iz hrane. 

Jagode

Bogate su antioksidansima i mogu eliminisati toksine iz slobodnih radikala. Svaki dan šoljica jagoda pomoći će da skinete suvišne kilograme. 

 

Smokva

Zaustavlja stvaranje bilo kakvih otrovnih jedinjenja u vašoj mokraći, čisti bubrege i mehur. 

Jabuke

Pune su vode i vlakana, pa podstiču bolji rad creva i mržavljenje. Pored ovoga, odlične su i za bolji rad srca.

Pravilna ishrana je najbolji način za očuvanje zdravlja, a voće koje čisti organizam pored očuvanja važnih funkcija u telu doprineće povećanjom nivou energije i boljem osećaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading