Kako dete odviknuti od pelena?

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Lifestyle

01.10.2020

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste u potrazi za rešenjem kako da dete odviknete od pelena, izdvajamo deset efikasnih saveta koji će vam pomoći da dete odviknete od pelena. Sve što trebate znati za brzo rešenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sva deca su drugačija i U REDU je ako vaš mališan nije spreman. Najvažnije je da vaše dete ne oseća pritisak. Kada mislite kako vaš mališan mora obaviti nuždu, isprobajte neki od ovih deset saveta kako ih priviknuti na odlazak na nošu.

Obezbedite vreme

Nemojte započeti sa privikavanjem na nošu ako pred sobom imate puno obveza. Osigurajte dovoljno vremena kako biste se mogli posvetiti tom poslu u potpunosti.

Noć i dan

Prestanite koristiti pelenu tokom dana, ali je stavite uveče. Mogu proći meseci pre nego što će vaš mališan ostati suv tokom noći. Biće vam lakše idete li korak po korak.

Kod kuće je najlepše

U početku privikavanja na nošu ne preporučuju se putovanja i posete rodbini. Ako ste blizu svog doma moći ćete izbeći da se male nezgode pretvore u veliku katastrofu.

 

Sve za lakši život

Privikavanje na nošu najčešće uključuje hrpu prljavog veša. Obucite dete u odeću koje vam neće biti žao ako se zamaže. Kupite veliko pakovanje gaćica za jednokratnu uporabu ili jeftinog donjeg veša koje vam neće biti žao baciti.

Mini ja

Neki roditelji preskoče nošu i odmah počinju privikavati dete na školjku. Vaš mališan vas voli oponašati, pa bi korišćenje toaleta kako to rade mama i tata mogao biti ključ brzog uspeha.

Dobro se brinite o njima

Povedite mališana u kupovinu. Neka sebi sam(a) odabere nošu ili sedište za školjku. Želi li sedeti na sedištu koje je ukrašeno dinosaurusima, kupite to sedište!

Privlačenje pažnje

Vaš mališan zahteva od vas punu pažnju, pa privikavanje na nošu shvatite kao priliku da mu pružite svu potrebnu pažnju. Igrajte se, čitajte knjigu ili pevajte zajedno. Odlazak na nošu će se tada manje činiti kao zadatak, a više kao dobro utrošeno vreme.

 

Nemojte se uzrujavati zbog nereda!

Teško je ostati miran kad vaš mališan doživi nezgodu na omiljenom tepihu. Uzrujate li se, i vaš će se mališan uzrujati. Ostanite mirni i počistite nered sa osmehom.

Nagrada

Nalepnica u obliku zvezdice za svaki uspešni odlazak na nošu, i odlazak u prodavnicu sa igračkama za svakih deset skupljenih zvezdica pružiće vašem mališanu potreban podsticaj da nastavi sa navikavanjem.

Nemojte zaboraviti SPI

Strpljenje, pohvala i istrajnost. Možda vam se ne čini tako, ali budete li pozitivni i istrajni, dani privikavanja na nošu će ubrzo biti iza vas - i vašeg mališana!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading