FATALNA PRIVLAČNOST: Na ovu osobinu kod muškarca SVE ŽENE PADAJU

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

29.09.2020

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna muška osobina sve žene obara s nogu. Ovaj tip muškarca apsolutno je neodoljiv za žene, i pritom nema veze sa izgledom.

RepublikaFoto: Photo by Erik Lucatero on Unsplash
Ilustracija

Privlačnost uglavnom nema veze sa izgledom, a to potvrđuje i nauka.

Brojna istraživanja pokazuju da je za žene neodoljiv jedan tip muškarca – i to onaj koji kuva, ali i čisti po kući.

Iako robujemo predrasudama da je izgled najvažniji, stručnjaci to demantuju.

Sociolozi Skot Koltrejn i Mišel Adams, u svojoj studiji navode da su muškarci koji kuvaju i rade ostale kućne poslove, ženama najatraktivniji i najpoželjniji.

Takođe, drugo istraživanje ističe da su parovi koji ravnopravno dele kućne poslove, mnogo zadovoljniji svim aspektima veze.

RepublikaFoto: pixabay.com
Muškarac u kuhinji (ilustracija)

Psiholog Dejvid Gotman to objašnjava činjenicom da žene muževljevo učestvovanje u kućnim poslovima doživljavaju kao znak ljubavi, i zbog toga ih mnogo više privlače ovakvi muškarci.

Gotmanova studija u potpunosti pobija predrasude da su muškarci koji vode računa o deci, kuvaju ili bacaju đubre, manje muževni. Istina je sasvim drugačija – ovakvi muškarci su ženema mnogo privlačniji, a njihove veze jače.

 

Interesantno je pogledati kako to utiče i na decu. Istraživanje je pokazalo da se deca koja zajedno sa ocem rade kućne poslove, mnogo bolje slažu sa svojim vršnjacima i imaju više prijatelja, nego ona koja to ne rade.

 

Takođe, deca koja učestvuju u kućnim poslovima su disciplinovanija u školi, manje su depresivna i male su šanse da ne poštuju nastavnike.

Zaključak: Varjaču i džoger u ruke ako želite da osvojite njeno srce.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading