Iznenada vam dolaze gosti?! Evo kako da kupatilo zablista za 15 minuta

Autor:

Lifestyle

27.09.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od mesta ge najviše cirkulišu ljudi je kupatilo. I obično kad imate goste u kući, skoro pa uvek neko ima potrebu da ga poseti. Da ne biste previše razmišljali šta će neko reći o čistoći vašeg kupatila, redovno ga održavajte.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ali, ako za to nemate dovoljno vremena, za brzo čišćenje kupatila potrebna je dobra organizacija i pravilan raspored poslova.

Kesa za smeće

Za početak uzmite plastičnu kesu za smeće i zakačite je na kvaku od vrata. Na ovaj način ćete najbrže skupiti smeće u nju.

 

Očistite wc šolju

Zatim, u wc šolju naspite razblaženu varikinu i wc četkom pređite unutar cele šolje. Ostavite kiselinu da odstoji pet minuta da deluje, pa potom pustite vodu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Očistite kadu, lavabo i ogledalo

Dok varikina radi svoj posao, vi pređite na čišćenje ostatka kupatila. U sprej bočicu naspite jednake delove vode i alkoholnog sirćeta. Na pamučnu krpu ili papirni ubrus nanesite dobijeno sredstvo te uklonite ostatke sapuna sa kade, iz lavaboa, očistite ogledalo, police i sve ostale površine na kojima je prljavština.

Rešite se otpadaka

Krpu ili ubrus natopljene mešavinom sirćeta i vode iskoristite i da skinete prašinu sa vodokotilića te očistite oko i iza wc šolje. Zatim ih bacite u vreću zakačenu na vratima. Ostatke varikine i razblaženog sirćeta prospite u šolju te povucite vodu. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Trik sa peškirom

Nemojte se brinuti ako su svi peškiri za tuširanje prljavi. Uzmite one manje, za umivanje, pa ih zakačite na predviđeno mesto. Gosti će ih ionako jednokratno upotrebljavati peškire.

 

Završetak

Sada je vreme da se posvetite podu. Dobro istresite prostirke iz kupatila kako bi izgledale kao da su upravo usisane. Uzmite papirni ubrus, koji ste prethodno navlažili i pređite po ćoškovima kako biste pokupili svu nakupljenu prašinu. Sve odložite u kesu za smeće koju ćete na kraju baciti u kontejner.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading