Loše navike ŽENA kada su sa nekim u VEZI!

Autor: opušteno.rs, republika.rs

Lifestyle

25.09.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divno je biti u dugoj vezi ili braku - samo se pokazalo da su žene često sklone usvajanju nekih nezdravih navika jednom kad su u vezi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Te navike mogu vremenom da naprave problem, pa nije loše unapred biti svestan koje su i izbeći ih.

1. Jedete koliko i vaš dragi

Žene, u principu, jedu manje od muškaraca, jer njihov organizam zahteva manje energije. Međutim, jednom kada su u dužoj vezi, mnoge dame, uživajući u obrocima sa svojim partnerom, počnu da jedu sve više, i kaloričniju hranu nego ranije, iako im se energetske potrebe nisu povećale. Rezultat se, naravno, ogleda u nepotrebno povećanoj telesnoj težini i neželjenim naslagama. Problem nipošto nije nerešiv: samo nastavljajte da obraćate pažnju na to šta i koliko jedete. To što ćete svom dragom skuvati njegovo omiljeno kalorično jelo ne znači da vam obrok mora biti obilan koliko i njegov, a nije loša ideja ni da u frižideru nastavite da držite onakvu hranu kakvu ste konzumirale i pre veze. Ne kažemo da treba biti opsednut kalorijama, samo da je dobro biti umeren i ne jesti više nego što vam je zaista potrebno.

RepublikaFoto: Photo by Jarritos Mexican Soda on Unsplash
Foto: Ilustracija

2. Prehlade u paru

On se prehladi, pokupite virus od njega pa se prehladite i vi, ili obrnuto. I tako svaki grip, prehladu i slično odbolujete oboje, u duetu. Deliti život jeste lepo, ali podeliti prehladu teško da spada u romantiku. Ni ovo nije preteško izbeći - oboje češće perite ruke i pazite kako i u kom smeru kijate i kašljete (drugim rečima, ne kašljite i ne kijajte okrenuti prema nekome i koristite maramicu kojom ćete sprečiti širenje kapljica unaokolo). To su osnovne stvari, znamo, ali ih se mnogi ne pridržavaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

3. Pijete više nego ranije

Lako je zaneti se u piću, pa popiti koliko i vaš dragi i njegovi ortaci - samo što žene, zbog manje telesne težine, slabije podnose alkohol. Od onoga od čega će se muškarcima malo zavrteti u glavi većina žena će se napiti. I ovaj problem je daleko od nerešivog: obratite pažnju na to koliko pijete i ne takmičite se sa dragim ko može da popije više. Naravno, možete i da ne pijete alkohol uopšte.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

4. Ranice - tamo dole - na početku veze

Ovo se može desiti i u toku medenog meseca. Puno intenzivnog intimnog odnosa, nikako da se zasitite jedno drugog... To je super, u tome se puno uživa, samo što te ranice doprinose verovatnoći da ćete dobiti neku infekciju, da i ne pominjemo da se osećate iziritirano i odrano, i da odnosi mogu da postanu bolni. Ovaj problem rešava se redovnom upotrebom lubrikanata (najbolje na bazi vode, ne ulja, jer oni na bazi ulja mogu da oštete kondom), kojima se obezbeđuje pojačana vlažnost. Ako ni to ne bude dovoljno, može da se napravi pauza od dan-dva, kako bi telo imalo vremena da se zaceli pre nego što nastanu veće povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading