ORAH IMA LEKOVITA DEJSTVA: Ovo su 4 moćna recepta koja će učiniti čuda za vaše zdravlje!

Autor: Republika

Lifestyle

12.09.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narodu orah je poznat kao čistač krvi, lek za plućne bolesti, katar creva, jake mišiće i bolji vid...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U narodu orah je poznat kao čistač krvi, lek za plućne bolesti, katar creva, jake mišiće i bolji vid. U kupkama i kao obloga koristi se protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti, upale očiju...

Znojenje stopala

U dva litra vode potopite po pet supenih kašika isitnjenog orahovog lišća i kore mladog hrasta. Stavite u ključalu vodu i kuvajte desetak minuta. Kada sadržaj bude mlak, u njemu operite noge. Posle pranja ih nemojte brisati, već ostavite da se osuše na vazduhu.

Za jačanje kose

U mašini za mlevenje oraha sameljite deset supenih kašika jezgra oraha, a zatim ih stavite u litar 96% alkohola. Flašu dobro zatvorite i dve nedelje držite na toplom mestu. Tom tečnošću masirajte kožu glave svako veče i posle toga osušite kosu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Protiv bolova

Pomešajte litar nerafinisanog maslinovog ulja sa 10 supenih kašika isitnjenog orahovog lista. Smešu ostavite mesec dana na toplom mestu, uz svakodnevno mućkanje više puta, nakon toga koristite za masažu bolnih mesta.

Sa medom

U kombinaciji sa medom, orah je izuzetan za štitnu žlezdu, a organizmu obezbeđuje i sve neophodne vitamine, minerale, belančevine, masti, ugljene hidrate. Efikasan je i kod iscrpljenosti i malokrvnosti. Sprema se tako što se 500 grama livadskog meda pomeša sa 500 g mlevenih oraha i jednim limunom. Ovako spremljen uzima se na svaka tri do četiri sata po jedna kašičica, do oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading