Maska vam izaziva akne ili zamagljuje naočare? Evo kako to možete da rešite!

Autor:

Lifestyle

08.09.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet bori se s pandemijom koronavirusa i države uvode mere kako bi se suzbilo širenje virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od tih mera je i obvezno nošenje maske u zatvorenim prostorima i tamo gde se ne može osigurati razmak od 2 metra.

No, nošenje maske zna biti i nezgodno, a kod nekih izaziva akne, iritaciju uha i zamagljene naočale. Evo nekoliko saveta koji mogu rešiti ove poteškoće.

Zamagljene naočare

Ako nosite naočare ili sunčane naočare koje se neprestano zamagljuju, najbolje rešenje jeste da koristite masku koja na vrhu ima ušivenu žicu. Stisnite vrh maske tako da odgovara obliku nosa te zategnite masku sa strane kako bi dobro prionula na lice. Osim toga, pokušajte sprečiti magljenje naočara tako da ih nosite na vrhu maske.

RepublikaFoto: pixabay.com

Maska vam izaziva akne?

Kada nosite masku duže vreme, znojite se, što uzrokuje nakupljanje bakterija, a to može uzrokovati akne. Pre nego stavite masku na lice, pobrinite se da su vam i lice i maska čisti. Ako se akne pojavljuju i nakon toga, može vam pomoći krema protiv akni koja se prodaje bez recepta i koja sadrži benzoil peroksid. 

Iritacija ušiju

Ako su vam uši iritirane zbog nošenja maske, to je zato što elastične ušne petlje uzrokuju trenje. To možete rešiti tako da utrljate malo vazelina iza ušiju. Osim toga, možete koristiti maske koje se vežu umesto onih koje idu iza uva, piše NBSC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading