Tri najčešće greške koje žene prave kada nanose ruž: Evo saveta kako da ih izbegnete!

Autor: Republika

Lifestyle

02.09.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruž za usne je samo jedan deo mejkapa, ali podiže naš izgled i samopuzdanje i raspoloženje.

RepublikaFoto: Photo by Malvestida Magazine on Unsplash
Foto: Ilustracija

Posebno kad je ruž sjajan, skreće pogled sa umornih očiju, te naše lice izgleda svežije. Ali, vodite računa kako nanosite ruž za usne.

Ne koristite prajmer za usne

Prajmer se koristi da pripremi našu kožu za mejkap, te boja ruž onda bude intenzivnija. Osim toga, neutrališe usne. Ako su previše masne ili suve, te ne mogu da održe ruž, prajmer služi za jednostavno nanošenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ne koristite olovku za usne

Nakon prajmera, potrebno je naneti olovku za usne. Ukoliko preskačete ovaj korak, pravite veliku grešku jer će onda ruž kratko da traje na vašim usnama. Naime, olovka za usne čini da ruž ostane tamo gde mu je mesto. U suprotnom, može se dogoditi da ruž nakon nekoliko sati „iscuri“ prema gore ili prema dole.

Kad nanosite olovku za usne važno je da to ne radite u jednoj liniji. Tako će izgledati kao „okvir“. Bolje nanesite olovku malo na usne, te ispunite gornju polovinu usne. Kad nanesete ruž za usne, olovka i ruž će se sjajno povezati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaboravljate na ugao usana

Nije baš jednostavno pogoditi usko mesto između gornje i donje usne, ali dobićete savršen izgled ako i na ugao usana nanesete ruž. Kako biste sebi olakšali, možete koristiti tanku olovku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading