Japanska masaža stomaka leči i ulepšava

Autor:

Lifestyle

29.08.2020

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tehnika je idealna za ljude koji imaju probleme s varenjem, jetrom, pankreasom i viškom kilograma, kaže fizioterapeut Mima Ananijev.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Pre i polse 10 tretmana

Japanska masaža stomaka je tehnika masaže u kojoj se palpacijom vrši zatezanje abdomena, ali i ublažavaju razne druge tegobe koje mogu da se jave u predelu stomaka. Ovakav tretman stomaka je namenjen svim ljudima koji žele da poboljšaju sveukupno zdravstveno stanje.

UKLANJA CELULIT

- Japanska masaža stomaka je veoma korisna tehnika za ljude koji imaju usporen metabolizam, probleme s varenjem, jetrom, pankreasom i povećanom telesnom težinom. Pre ove masaže poželjno je uraditi tretman kavitacije jer se time jos više pokreće proces razgradnje celulita i masnih naslaga sa trbuha. Kavitacija je nehirurški postupak koji uništava masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima i nadlakticama, a izvodi se tako što glava aparata klizi po koži preko nanetog kontaktnog gela i blago zujanje, toplota i opuštenost jesu jedino što ćete osetiti - kaže za Srpski telegraf kozmetolog i fizioterapeut Mima Ananijev.

- Japanska masaža stomaka se izvodi rukama. Zapravo, blagim, neinvazivnim pokretima ruku, kojima se pokreće proces razgradnje masnih naslaga. Priprema za samu masažu je poželjna i sastoji se u tome da ne jedete bar sat i po vremena uoči masaže, dok vodu možete piti - dodaje kozmetolog.

Ananijeva objašnjava da je suština ove tehnike u orijentalnoj filozofiji koja povezuje um i telo preko energetskih puteva, pre svega, preko Hare (centra vitalne energije), koja se nalazi u predelu ispod pupka. Usvajanjem stanovišta da se naš centar nalazi u ili na stomaku, drevni istok je uspostavio psihofizički balans, ne samo putem japanske masaže stomaka već i putem borilačkih veština, raznih tehnika disanja, držanja, položaja i drugih tehnika.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Mima Ananijev

- Japanskom masažom stomaka ženama se pomaže da smanje obim struka i da im koža stomaka bude zategnutija. Međutim, ovom masažom se ne masira samo predeo stomaka već i unutrašnji organi. Njome se podstiče bolji rad jetre, pankreasa, želuca, peristaltika creva, a time i bolje opšte zdravlje. Jer kada se pokrene rad unutrašnjih organa, tada počinje i izbacivanje štetnih materija iz organizma - objašnjava fizioterapeut.

Japansku masažu stomaka najbolje je izvoditi svaki dan u kontinuitetu, u periodu od 10 dana.

TEČNOST I ISHRANA

- Posle 10 tretmana potrebno je napraviti pauzu od četiri dana, a onda nastaviti sa masažom. Rezultati se vide već posle prve masaže, mada to može biti individualno. Takođe, tretman može da se izvodi sve dok klijent ne bude zadovoljan. Sem toga, žene koje su punije trebalo bi da rade više tretmana nego što je uobičajeno - kaže kozmetolog.

Nakon što se celokupan tretman masaže završi, potrebno je piti vise vode ili, još bolje, biljnih čajeva.

- Osim tečnosti, potrebno je povesti računa i o ishrani. Ona treba da bude zasnovana na više povrća i voća, a manje na mastima, testu i šećeru. Japanci generalno dosta vode računa o ishrani. U tome leži jedna od tajni njihovog zdravlja i dugog života - završava Ananijeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading