10 znakova da vas partner vara! Neke stvari rade prečesto

Autor: mondo

Lifestyle

27.08.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad žena kaže kako je mislila da je sve u redu i jednog dana otkrila da je partner vara, psiholozi odgovaraju da to i nije sasvim tačno. Ona možda ne laže, možda je zaista i mislila da je tako, ali zapravo sebi nije mogla ili nije želela priznati da nešto nije u redu. Znakovi da u vezi nešto ne štima uvek postoje, samo je pitanje jesmo li ih spremni videti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kad probleme trpamo pod tepih, bez obzira ko ili što ih uzrokuje, najčešća posledica je nevera jednog ili oba partnera. Iako su znakovi koji ukazuju na moguću neveru brojni, ne bismo hteli da ih shvatite kao kuvar: nijedan od tih znakova sam za sebe ne znači da vas partner vara, jer su za svaki od njih moguća i druga objašnjenja.

U svakom slučaju, opazite li više simptoma, gotovo je sigurno da u vašoj vezi nešto nije u redu i razvod, nezadovoljstvo, nesrećan partner i/ili nevera kucaju vam na vrata sa dosta velikom šansom da se kod vas i usele. Čak i ako na kraju shvatite da vas partner nije prevario, trud neće biti uzaludan, jer bi istragom pre svega trebali shvatiti da vam je veza u krizi i da nešto treba preduzeti kako bi i on i vi opet nestrpljivo čekali da se nađete kod kuće.

Statistike pokazuju da muškarci ljubavnice najčešće nalaze na poslu, pa smo i mi listu preljubničkih znakova započeli biznis preljubom:

1. Odbija razgovor o poslu

Ako muškarca zaista pritiskaju rokovi i šefovi ga gnjave, na njemu će se videti da je umoran, da nerado ide na posao i da mu je sve to problem. Znamo da je gnjavaža slušati o njegovom poslu ono malo vremena kad ste zajedno, ali puno je gora druga krajnost: ako ne želi na vaša pitanja o poslu uopšte odgovoriti, postoji velika veravatnoća da to čini zato da mu ne izleti nešto što bi želeo sakriti.

RepublikaFoto: pixabay.com

2. Naglo je postao veoma pažljiv i/ili vas zasipa poklonima

Muškarac zna preko noći shvatiti da je zanemarivao partnerku, ali ako u tome preteruje, moguće je da ga grize savest zbog ljubavnice ili, pak, želi sakriti nešto drugo (to ćete sami morati saznati, mi samo nabrajamo znakove upozorenja). Kad nešto skriva, muškarac se često bolje oseća ako je pažljiv ili daje poklone.

3. Razdražljiv je i traži razloge za svađu

Kad nekoga peče savest, bio muško ili žensko, i nesvesno će iskoristiti svaku priliku da optuži partnera/ku (tada nije samo on loš ili kriv, nego vašim lošim ponašanjem opravdava svoju neveru).

4. U svađama preti raskidom i često govori o mogućem završetku veze

Možda vas priprema na nešto što je već odlučio ili o čemu ozbiljno razmišlja.

5. Razdražljiv je, ali samo u vašem društvu

U vezi definitivno nešto ne štima, a ako zaista ima drugu, depresivnost može biti posledica napora i stresa, jer nije lako održavati dve veze istovremeno.

RepublikaFoto: pixabay.com

6. Izgubio je interes za vas u intimnom i svakom drugom smislu

Više skoro uopšte ne razgovarate, ponaša se kao da više ništa nemate zajedničko.

7. Iznenada mu se promenio ukus

U muzici, filmovima i sve što ga je ranije zanimalo palo je u drugi plan, a važne su mu sasvim nove stvari, često one o kojima vi ništa ne znate: to je mogući utecaj ljubavnice i želja da sazna što više o onome što ona voli i što nju zanima.

8. Počeo je pričati neke nove viceve

Drugačije se izražava i uopšteno, počeo je zauzimati neočekivane stavove.

9. Nedostaje mu samopouzdanje

Malo je istinski zlih ljudi i onih koji su srećni i kad lažu, pa se zbog nevere gotovo nužno muškarac oseća loše i samopouzdanje mu je narušeno.

10. Određenu ženu kritikuje bez vidljivog razloga

Ponekad muškarac oseća potrebu da o ljubavnici ili ženi koja mu se sviđa svojoj partnerki govori sve najgore, ne bi li tako smirio savest ili potpuno skrenuo sumnje sa te žene.

RepublikaFoto: pixabay.com

11. Zanemaruje zajedničke obaveze

Hobije, pordicu, decu – članovi porodice takođe osećaju da nešto nije u redu, pa se kod preljuba u većini slučajeva poremete i ostali porodični odnosi.

12. Zatvara vrata ili prekida telefonske razgovore kad ste u blizini

Sigurno nešto skriva, bila to ljubavnica ili problemi za koje ne želi da saznate.

13. Više vam ne deli komplimente i ne govori da vas voli

Ili to kaže samo kad ga direktno pitate, ali zvuči kao da vas se želi otarasiti.

14. Bez dokaza vas optužuje za neveru

A usput ne želi reći šta ga je navelo da to pomisli.

15. U snu spominje žensko ime koje nije vaše i nehotice vas naziva tim imenom.

Ovo je prilično direktno, pa čak ako vas još nije prevario, on na tu ženu puno misli.

16. Bliski i dobronamerni prijatelji opažaju da u vašoj vezi nešto nije u redu.

Često čujete onu: Šta je to sa njim u poslednje vreme? Više niste tako veseli i nasmejani.

17. Vređaju ga uobičajena pitanja i optužuje vas da njuškate

Kad ga pitate s kim je bio na poslovnom ručku, ko mu je prolio vino po košulji i sl. Zna da plane i da se uvredi.

RepublikaFoto: pixabay.com

18. Menjaju mu se navike spavanja

Teško zaspi, ujutro je umoran, stalno je iscrpljen: sve ovo može biti posledica spomenutog stresa i griže savesti zbog nevere, a u svakom slučaju znači da ga nešto ozbiljno muči.

19. Ujutro je zbunjen i neobično se ponaša

Muškarci koji duže varaju partnerku treba im neko vreme da shvate u čijem su se krevetu probudili.

20. Nemate konkretni razlog, ali intuicija i nešto duboko u želucu govori vam da vaša veza ne štima

Moguće je da ste nesigurni, ljubomorni po prirodi ili bez razloga sumnjičavi, ali intuiciju je dobro poslušati, jer nas ona retko vara, a pitanje je znamo li uvek tačno protumačiti šta nam poručuje. Ako ste intuitivno nemirni, nešto sigurno nije u redu, bilo da vas vara, bilo da imate nekih drugih problema u međusobnom odnosu ili su možda u pitanju samo vaši kompleksi, nesigurnost ili strah zbog ranijih loših iskustava sa muškarcima. Šta god bilo, reč je o problemima na kojima treba poraditi kako biste oboje bili srećniji.

Ustanovite li da vas vara, pitaćete se - šta sada? Nevera je gotovo nemoguća u vezi u kojoj je sve u redu i iako govori o njegovoj slabosti (koju teško možemo opravdati), deo odgovornosti je i na vama, bez obzira što je on taj koji je pogrešio na način koji je teško opravdati.

Hoće li nevera značiti raskid ili će biti prilika za otrežnjenje, oproštaj ili čak ponovno zbližavanje, individualna je odluka koju ćete morati doneti sasvim sami. Odlučite li se za pomirenje, nećete daleko stići ako dosta toga ne promenite u odnosu, a odlučite li se za raskid, pokušajte to učiniti tako da manje boli i vas i njega: nekad vam je bilo veoma lepo i on sigurno nije sasvim loš čovek. Ne dozvolite da vama upravlja mržnja, jer to neće doneti dobro ni njemu ni vama, a posebno ne deci ako ih slučajno imate.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading