OVA NAVIKA MOŽE IZAZVATI DIJABETES: Nikako ne pijte napitke iz PLASTIČNIH FLAŠA koje su vam ostale u AUTOMOBILU!

Autor:

Lifestyle

16.08.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne ostavljajte vodu i druga pića u plastičnim flašama u automobilu koji je parkiran na suncu jer toplota može promeniti sastav napitaka u njima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaključan automobil koji je parkiran na suncu tokom toplijih dana može biti izvor neočekivane opasnosti.

Naime, ako je temperatura vazduha 30 Celzijusa, u automobilu će narasti na 45 stepeni nakon samo pola sata mirovanja. U letnjim mesecima, pak, temperature dostižu između 50 i 70 Celzijusa, piše "Zadovoljna.hr".

Pri takvim ekstremnim temperaturama nije poželjno ni sesti u automobil, a kamoli konzumirati piće iz plastične flaše koja je bila u njemu.

Bisfenol A i antimon

Studije su pokazale da plastične flaše pri zagrijavanju ispuštaju štetnu materiju bisfenol A, koja u telu oponaša estrogen, uzrokuje hormonalnu neravnotežu, a povezuje se i s mnogim drugim bolestima, poput gojaznosti i dijabetesa.

Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji takođe može biti štetan za ljudski organizam.

Pridržavajte se opisa na deklaracijama pa napitke u plasičnim bocama čuvajte na hladnom i suvom mestu te tako sprečite neočekivane neugodnosti i probleme za vaš organizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading