MUČI VAS MIGRENA? Uz ove namirnice će proći kao od šale

Autor: b92.net, Republika

Lifestyle

09.08.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sledeći put možete da pokušate s nekom od namirnica koje zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol ili sprečiti napade migrene.

RepublikaFoto: Pixabay.com
Migrena (Ilustracija)

Ako želite da smanjite unos analgetika, probajte uz pomoć hrane da ublažite bol. Većina minerala, vitamina se zapravo nalazi u namirnicama, a ove "lekove" ne morate tražiti u apoteci već u lokalnom marketu. Ne bi bilo loše da im date šansu pre nego što se naviknete na tablete.

1. Krompir


Hrana bogata kalijumom dokazano pomaže pri ublažavanju glavobolje, a pečeni krompir sa ljuskom ima čak 600 miligrama kalijuma.
 


2. Banane

Ovaj dinamični duo kalijuma i magneziijuma nalazi se u ovoj ukusnoj voćki, koju većina voli da jede. Ukoliko vam pulsira glava, magnezijum ima umirujući efekat koji vam može pomoći.

3. Lubenica

U mnogo situacija kad osećate glavobolju, vi ste zapravo dehidrirali. U ovom slučaju, od pomoći može da bude vodom bogata lubenica. Uz to što će vas hidrirati, lubenica je bogata magnezijumom i kalijumom.

4. Ananas

I ananas može da ublaži glavobolju. Svež ananas sadrži enzim po imenu bromelain, koji je neka vrsta prirodnog analgetika. On takođe ima antiupalna svojstva, što takođe doprinosi smanjenju glavobolje.
 


5. Krastavac

Kao i lubenica, i krastavac može pomoći u slučaju slabe hidriranosti piše Popsugar. Budući da se sastoji od 95 odsto vode krastavac je savršena opcija za sveži međuobrok.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading