Evo šta je najbolje piti i jesti za dobar rad žučne kese

Autor:

Lifestyle

08.08.2020

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žučna kesa se nalazi u gornjem desnom delu stomaka, ispod jetre. To je mišić u obliku šljive koji ima veoma važnu funkciju apsorpcije žuči iz jetre i važnih vitamina iz masti koje unosimo kroz ishranu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko dođe do poremećaja u funkciji, to može puno da naškodi organizmu uskraćujući mu važne nutritijente. Za dobar rad žučne kese sledeće namirnice bi trebalo da redovno unosite.

Čajevi

Bobice od bora (pomažu kod bolesti žuči): Uzimaju se tri puta na dan po jednu šoljicu čaja s nekoliko kapi pelinove tinkture i to u raposnu od tri dana.

Tu su i čajevi koji pospješuju izlučivanje žuči, kao što su breza, matičnjak, neven, stimulišu bolji rad digestivnog sistema i lakše varenje hrane. Ovo omogućava žuči da se što manje opterećuje i bez teškoća obavlja svoj zadatak koji joj je priprda dodelila.

 

 

 

Namirnice

Crveni luk, ren, rotkva, med su namirnice koje blagotvorno deluju na žučnu kesu stimulišući njen rad i apsorpciju vitamina. Zato se potrudite da uz obrok jedete i salatu od rotkvica i crvenog luka, a jutro možete započeti čašom mlake vode i medom. Zapamtite da med uzimate uvek sa plastičnom ili drvenom kašikom jer u dodiru sa metalom pčelinji proizvod gubi lekovita svojstva. 

Kombinacijom čajeva i izbalansirane ishrane očuvaćete zdravlje žučne kese i nećete se susretati sa neprijatnom i bonom pojavom kao što je kamen, u ovom mišiću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading