Imate suvu kosu? Možda vam BAŠ OVAJ vitamin nedostaje!

Autor: b92.rs, republika.rs

Lifestyle

30.07.2020

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što ubrzava cirkulaciju temena, ulje ovog vitamina poboljšava teksturu i kvalitet kose, a istovremeno sprečava i opadanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ulja za kosu jačaju i neguju, a osim što ih možete koristiti u njihovom čistom obliku, takođe se nalaze u svim proizvodima - od balzama do krema.

Posebno se jedno ulje ističe za jačanje kose, a to je ulje vitamina E.


Vitamin E je antioksidans topljiv u mastima, stoga je u stanju neutralizovati slobodne radikale u koži, kosi i telu:

 


"Vitamin E stekao je veliku popularnost zbog svoje sposobnosti pretvaranja suve kose u bujniju i sjajniju. Veruje se da vitamin E može smanjiti gubitak kose, poboljšati zdravlje samog temena i cirkulaciju, te dodati sjaj kosi", rekao je slavni stilista Nick Stenson.

Brojna istraživanja potvrđuju mnoge prednosti vitamina E.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedavno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali dodatak vitamina E imali značajan rast kose u odnosu na grupu koja je primala placebo.

Neka istraživanja tvrde da vitamin E može poboljšati celokupnu cirkulaciju tela. Cirkulacija je takođe povezana sa zdravim rastom kose. Tako mnogi stručnjaci za kosu zaključuju da ćete primenom vitamina E podstaći cirkulaciju temena.

 


Vitamin E je ulje koje ako koristite redovno može pomoći u ravnoteži ulja kojeg prirodno imate. Dakle, ako je vaše teme suvo možete razmisliti o korišćenju ulja E vitamina.

- Jednostavan način za korišćenje je nanošenje na kosu i teme, ravnomerno raspoređivanje i dopuštanje da odstoji na kosi 10 do 15 minuta pre nego što nanesete šampon i normalno operete kosu - kaže Stenson i dodaje da je ulje vitamina E izvrsno za bilo koju kosu koja je prirodno suva, prenosi mindbodygreen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading