Niste svesni OVIH postupaka kojima uništavate kosu

Autor:

Lifestyle

24.07.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se misli da održavanje ose podrazumeva redovnu higijenu i korišćenje kvalitetnih preparata. Međutim, brojni postupci, kojih čak nismo ni svesni mogu značajno da naškode kvalitetu kose iako se svojski trudite da očuvate njenu lepotu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vrhunski stilisti za kosu i frizeri objašnjavaju da je jedna od nalošijih navika, koju se često praktikuje, spavanje sa mokrom kosom i njeno stalno vezivanje.

Mokra kosa tokom spavanja može uništiti vrhove što kasnije urušava kvalitet dlake, upozorava Ted Gibson

- Trljanje mokre kose o posteljinu tokom noći može uništiti vrhove, učiniti ih grubima i suvima. Obavezno osušite kosu pre spavanja - izričit je Gibson.

Konstantno vezivanje kose je takođe loše, upozorava Kajli Hit.

- Ako nosite punđu ili rep dan i noć, pogotovo tokom spavanja, kosa se jako lomi - kaže Hit i preporučuje spavanje sa raspuštenom kosom ili vezivanje u pletenice bez elastičnih gumica. Takođe, preporučuje su i korišćenje gumica koje su elastične i mekane kako bi se sačuvala dlaka.

Neredovno četkanje je takođe loša navika koja šteti vašoj kosi. Teme proizvodi prirodna ulja, a češljanjem ona se prenose na ostatak.

- Kada ta ulja nanesete na dlaku, radite na tome da kosa brže raste - otkirva Gibson.

Osim sa mokrom kosom ili zavezanom u rep, loše je zaspati i sa lakom za kosu.

- Lakovi isušuju kosu, ali ako nemate vremena oprati i osušiti kosu pre spavanja, skinite sve kopče i gumice, nanesite malo suvog regeneratora na kosu, raščešljajte i raspustite je. Sledećeg dana kosu - savetuje Hit.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading