(RECEPET) Domaće ulje iz kuhinje za potamnjivanje kože: Od blede fleke, do bronzane lepotice

Autor:

Lifestyle

19.07.2020

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom sunčanja dame žele što brže da dobiju bronzani ten koji sa ponosom vole drugima da pokazuju. Zato vam predstavljamo domaće ulje od šargarepe, lavande, žalfije i maslinovog ulja koje pospešuje promenu boje kože prilikom izlaganja suncu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, što je zanemariva zaštita za današnje zračenje, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što znatno podiže zaštitni faktor ovog ulja, a osim toga i blagotvorno deluje na kožu.

Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje, jer obnavlja kožu i usporava njeno starenje, ali i ubrzava potamnjivanje.

Lavanda i žalfija takođe su odlični za negu kože, deluju protivupalno i na akne, opekotine, rane, a takođe smanjuju i celulit. Osim toga, ovi sastojci će ulju dati predivan miris.

Priprema

Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalijte do vrha maslinovim uljem. Mješavina se ostavi na suncu 20-25 dana, uz svakodnevno miješanje mućkanjem boce, a na kraju se procijedi kroz nekoliko slojeva gaze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading