Metoda za detoksikaciju organizma popularna u Rusiji: Klistiranje kafom čisti jetru od otrova?!

Autor: Tatjana JOVANOVIĆ

Lifestyle

07.07.2020

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Malo doručkuj, dragi Sančo, a večeraj još manje, jer je stomak radionica u kojoj se kuju zdravlje i život", Servantes ("Don Kihot"). Ova rečenica u 21. veku dobija neprikosnoven značaj.

RepublikaFoto: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
Foto: Ilustracija

Naime, zbog nezdravog načina ishrane s vremenom se na zidu creva nataloži između tri i pet kilograma toksičnih naslaga. One zapuše otvore na crevnim resicama, što sprečava upijanje hranljivih materija iz unete hrane. Toksične naslage neprekidno produkuju otrove, koji se krvotokom šalju do svake ćelije našeg organizma, a to oštećuje i DNK materijal, te dovodi do bolesti.

LEČENJE KARCINOMA DEBELOG CREVA

Homeopatija je u Rusiji veoma popularna, pa tako i alternativna metoda klistiranja kafom. Iako zvuči pomalo čudno i šašavo, prema oceni ruskih naučnika, klistiranje kafom veoma je delotvorno po naša creva i digestivni trakt. Ceo postupak osmislio je dr Maks Gerson ranih dvadesetih godina prošlog veka. Jedan od vodećih svetskih lekara svih vremena dr Gerson bio je najveći zastupnik klistiranja organskom kafom radi pročišćavanja jetre, koja se smatra glavnom labaratorijom i filterom organizma. Gerson je smatrao da se ozbiljne bolesti ne mogu izlečiti ako se ne pročisti jetra, a da je jedan od najboljih načina za pročišćavanje jetre upravo klistiranje organskom kafom. Gerson je imao izvanredne rezultate u lečenju skoro svih bolesti svojih pacijenata. A ovakav način čišćenja poznat je i pacijentima širom sveta, posebno onima koji su oboleli od karcinoma debelog creva. Ovaj tip bolesnika može se klistirati i do pet puta dnevno.

RepublikaFoto: Photo by SnapbyThree MY on Unsplash
Foto: Ilustracija

NAČIN PRIMENE

Klistiranje se obavlja unošenjem tečnosti u debelo crevo preko anusa (analnog otvora) pomoću opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu s plastičnim crevom. Pre klistiranja obavlja se klistiranje vodom i limunovim sokom. U posudu za klistiranje sipa se oko litar vode u koju je prethodno isceđen limun. Osoba koja želi da se klistira treba da prostre peškir ili ćebe na pod kupatila i legne na desni bok (kod temeljnog klistiranja legne na levi), a vrh creva koji izlazi iz posude, okačene o vrata, lagano se ubaci u anus. Vrh creva može se namazati maslinovim uljem ili pomadom da bi lakše ušao u anus. Na kraju creva treba da postoji slavina, kojom se kontroliše protok tečnosti u debelo crevo. Slavina se otvori i propusti se sva tečnost u debelo crevo, nakon čega se crevo izvadi iz anusa. Očekivano je da će osoba imati potrebu za brzim pražnjenjem. Postupak se može ponoviti nekoliko puta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Po završetku ovog postupka obavlja se klistiranje organskom kafom (isključivo organska dolazi u obzir). Organska kafa se priprema tako što se u litar vode naspu tri supene kašike mlevene organske kafe. Tečnost treba da ključa tri minuta u otvorenoj posudi, a zatim poklopiti posudu i ostaviti tečnost da se krčka od 15 do 20 minuta na najnižoj temperaturi. Kad bude mlaka, procediti je i potom sipati u opremu za klistiranje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon toga treba leći na desni bok, s tim da bi noge trebalo da budu blizu abdomena (stomaka). Propustiti tečnost u debelo crevo. U istoj pozi trebalo bi da se zadržite od 12 do 15 minuta, tokom tog perioda duboko dišite i masirajte stomak. Posle 12-15 minuta izbaciti tečnost u toalet-šolju. Ako se klistir kafom obavi kako treba, kofein i drugi sastojci kroz debelo crevo preko porte vene transportuju se do jetre, gde izazivaju otvaranje žučnih kanala, što dovodi do većeg izlivanja žuči u crevo, koja se potom izbacuje. Tokom ovog procesa jetra izbacuje mnoge otrove iz žuči i oslobađa ih se u roku od nekoliko minuta. To izaziva olakšanje u mnogim delovima tela i organizma i dovodi do smanjenja raznih bolova, što je ključni uslov za lečenje bolesti jetre i drugih bolesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading