Kako da na najlakši način pregurate trudnoću tokom leta?

Autor:

Lifestyle

07.07.2020

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnicama nije lako u leto, pogotvo u trećem tromesečju. Usled visokih temperatura i vlažnosti vazduha trudnice se u ovom razdoblju osećaju umorno i tromo. Jedan od najčešćih problema su natečeni zglobovi na nogama. Ipak, prednost leta je da možete puno vremena provoditi na vazduhu.

RepublikaFoto: Photo by Anthony Tran on Unsplash
Foto: Ilustracija

Na temperaturama višim od 30 stepeni trudnice se ne bi trebale kretati napolju. Sve što trebate obaviti izvan zatvorenog prostora ili hlada, obavite u jutarnjim ili večernjim satima. Smanjite aktivnosti na visokim temperaturama koliko je to god moguće. Nosite odeću svetlih boja izrađenu od prirodnih materijala, i onu koja nije preuska.

Koža trudnica je osetljiva i time sklonija opekotinama od sunca. Zaštitite kožu. Ne izlažite se previše sunčevim zracima, naročito sredinom dana. Koristite zaštitni faktor kada izlazite po danu. Bilo bi korisno imati i šešir ili kapu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pijte mnogo tečnosti. Ako ste na otvorenom i pri tome fizički aktivni, stalno pijuckajte vodu. Unesite u organizam i dodatne elektrolite, budući da se trudnice pojačano znoje i gube tečnost. Uvek imajte sa sobom bocu vode i pijte pre nego što osetite žeđ.

Izbegavajte vežbati ili se kretati po vrućini. Radije odložite pojačane aktivnosti za večernje sate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na prvi znak umora, vrtoglavice, slabosti ili iznenadne žeđi, sklonite se sa sunca. Najbolje bi bilo da prekinete sve aktivnosti i odmorite se, ukoliko se pojave ovakvi simptomi. Ako se i pored odmora ne osećate dobro, javite se doktoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oticanje nogu je čest problem kod letnjih trudnoća. Ovaj problem se ne pojavljuje samo leti, ali se usled vrućine i vlažnosti vazduha može jako pogoršati. Jedini spas je da podignete noge dok sedite ili ležite i da se što manje krećete. Takođe, možete malo smanjiti unos soli, jer ona doprinosi zadržavanju tečenosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading