(RECEPT) Ovaj moćni sok je SPAS za jetru!

Autor: Republika

Lifestyle

05.07.2020

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jetra je veoma važan organ koji, između ostalog, omogućava detoksikaciju organizma i zato je neophodno unositi namirnice koje je regenerišu... Donosimo recept za sok koji je izuzetno moćan i koji izbacuje toksine iz jetre!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kod većine zdravih ljudi, jetra je samo još jedan od mnogih organa koji funkcionišu nezavisno od našeg uticaja i pod našim percepcijskim radarom. Iako ne možemo direktno uticati na funkcionisanje, jednim zdravim napitkom možemo učiniti čuda za našu jetru.

Ovaj moćni organ je odgovoran za varenje hrane, kao i eliminaciju toksičnih supstanci iz tela, pored brojnih drugih važnih uloga. Jetra takođe pomaže u zaštiti našeg organizma od infekcije, skladišti energiju, što je čini važnim organom za mnoge aspekte zdravlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sa druge strane, dokovi su idealan način da u organizam unesete moćne sastojke, koji na brz i lako probavljiv način isceljuju jetru.  Letnji period je posebno idealan za izbacivanje toksina iz jetre i njen potpun oporavak sa moćnim napicima.

Igrajte se navedenim sastojcima te otkrijte svoju idealnu formulu dodajući listove maslačka ili rotkve!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 2 šoljica krupno izrezanog ananasa
  • 1 manji komad đumbira
  • 1 vezica celera listaša
  • 1 šoljica svežeg peršuna
  • 1 šoljica klica
  • 4 male rotkvice
  • 1 šoljica listova maslačka
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema napitka

U sokovniku pripremite sok od jabuka, ananasa, đumbira, celera i peršuna. Po želji, kroz sokovnik preradite i bilo koji od dodatnih sastojaka. Konzumirajte odmah, a ostatak stavite u frižider.

Uživajte u ovim voćnim napicima bez ograničenja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading