Acai bobice, prirodni čarobni lek: Pomažu pri mršavljenju, neguju kožu a posebno su efikasne kod stavke broj 5!

Autor:

Lifestyle

05.07.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slično kao i Noni sok, Acai bobice (Acai berry na engleskom) su se pojavile na tržištu i veoma brzo su postale pravi hit kod svih onih ljudi zainteresovanih za područje zdrave ishrane. Ovo moćno super najbolje uspeva pored i neposredno oko reke Amazon. Zbog toga ovi dijetetski proizvodi se onda često nabavljaju u obliku praha, soka ili kapsula.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

Acai bobice pripadaju kategoriji superhrane. Ove moćne bobice su voće crvenkasto-ljubičaste boje i rastu na palmama, poreklom su iz Srednje i Južne Amerike. Neke studije pokazale su da acai bobice imaju više antioksidansa od brusnica, malina, kupina, jagoda ili borovnica tako da su prava riznica raznolikih nutrijenata.

Ukus acai bobica voćnog je ukusa sa primesama crvenog vina i čokolade. Osim bogatstva antioksidansima, po čemu su zapravo i stekle popularnost sadrže i aminokiseline, vlakna, esencijalne masne kiseline, vitamine i minerale. Takav sastav čini acai bobice pravom energetskom bombom.

Zbog velikog bogatstva nutrijentima acai bobice podižu nivo energije, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sistem, jačaju i čiste krvne žile, održavaju normalan krvni pritisak, doprinose zdravlju kose, očiju i kože, poboljšavaju san i pomažu kod nesanice.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

S obzirom na to da su acai bobice vrlo osetljive, odmah nakon njihovog branja trebaju se na neki način konzervirati sušenjem, zato se kod nas na tržištu najčešće nalaze sušene u prahu, u obliku napitaka ili kao dodaci pishrani u kapsulama.

Top 5 prednosti acai bobica

1. Acai bobice pomažu pri mršavljenju - Ne samo da mogu pomoći u gubljenju težine već i u održavanju postignute težine. Zbog velikog broja vlakana, proteina i antioksidansa podstiču mršavljenje i detoksikaciju organizma.

2. Acai bobice su odlične za zdravlje kože - Mnogi kozmetički proizvodi sadrže ulja acai bobica zbog visoke koncentracije antioksidansa. Daju koži zdrav sjaj i u Južnoj Americi se vekovima koriste za lečenje kožnih bolesti.

RepublikaFoto: unsplash.com
Foto: Ilustracija

3. Acai bobice jačaju imunitet - Acai bobice sadrže puno vitamina C i pa su u kombinaciji sa antioksidansima odličan trik za jačanje imuniteta.

4. Anti-aging efekti - Zbog visokog sadržaja antioksidansa acai bobice mogu doprineti sposobnosti obnove ćelija pa je dokazano da imaju anti-aging efekt.

5. Acai bobica poboljšava seksualnu energiju - Acai bobice poboljšavaju cirkulaciju krvi u celom telu pa tako i u polnim organima pa posebno mogu doprineti seksualnoj želji muškaraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading