Da li ste čuli za biljku OČAJNICU? Ona pomaže u lečenju STERILITETA kod žena, a ovako treba da se konzumira!

Autor: Republika

Lifestyle

21.06.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba protiv steriliteta je duga, teška i zahteva mnogo strpljenja, vere i discipline. Svakako da medicini i nauci ništa ne može parirati i to treba naglasiti, ali je činjenica i da neke biljke imaju određena blagotvorna dejstva na pojedine organe koja mogu biti od pomoći u takvim situacijama. Kada je ova borba u pitanju, svaki saveznik je dobrodošao, pa tako i ova biljka...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Problemi sa potomstvom najčešći su problem mladih bračnih parova, sa kojima se suočava svaki treći brak ili veza.

Očajnica ne može izlečiti neko oboljenje koje je uzrok nepoodnosti, ali može doprineti boljem zdravstvenom stanju jajnika

Iako uzroci steriliteta mogu biti i kod muškaraca i kod žena, pripadnice lepšeg pola često se suočavaju sa problemom hormonskog disbalansa. Ovaj problem sa sobom donosi i problem neredovnog menstrualnog ciklusa, poremećaja pri ovulaciji i razvoju jajne ćelije, smanjenja ovarijalne rezerve, prekomerne gojaznosti, ali i ekstremne mršavosti, poremećaja rada štitne žlezde i konačno, ubzanog i stresnog načina života.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čaj od očajnice treba da se pije 3 meseca, sa pauzama tokom menstruacije

Poznato je da ova biljka uspostavlja hormonski disbalans i kod žena i kod muškaraca i na taj način dovodi do trudnoće.

Čaj se može pripremiti tako što se jedna kafena kašičica herbe se prelije sa 250 mililitara ključale vode i ostavi 5 minuta da odstoji. Čaj se zatim procedi, pa se pije nekoliko puta u toku dana.

Pije se najmanje 3 meseca, a prekida se tokom menstruacije. Ako se u međuvremenu ostane u drugom stanju, prekida se sa konzumiranjem čaja.

Najbolje je piti ga bez zaslađivanja, ali se može dodati i malo meda.

Takođe, čaj možete pripremiti i tako što se u 250 mililitara hladne vode sipa kašičica čaja, pa zatim zagreje dok voda ne proključa. Zatim se pokrije i ostavi čitav sat, procedi i pije raspoređeno u 3 do 4 doze u toku dana. 

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri meseca. Posle tri meseca treba napraviti četvoronedeljnu pauzu, jer kod nekih osoba preterana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Čajna mešavina očajnice i zdravca za još bolje rezultate

Dejstvo biljke očajnice se povećava ako se koristi u kombinaciji sa biljkom zdravac.

Potrebno je jednake količine biljke pomešati, pa jednu kašičicu mešavine preliti sa 250 mililitara ključale vode i ostavi 10 minuta da odstoji. Pije se samo jedna šolja dnevno.

Biljka očajica u narodu je čuvena po svojim lekovitim stvojstvima, posebno kod žena. Iako ne može da reši probleme ukoliko postoji neko oboljenje, ona može da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa. Dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće.

Koristi se u obliku čaja, ali da bi se dostigao željeni cilj, neophodna je upornost u primeni terapije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading