Nije dobro uvek koristiti omekšivač: Postoje materijali koji jako loše reaguju na ovo sredstvo

Autor:

Lifestyle

21.06.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez omekšivača za veš garderoba ne bi bila tako mekana i mirišljava, tako da teško da možemo da zamislimo pranje bez njega, zar ne? Ali ako koristite omekšivač u pranju ovih materijala može da dodđe do kontra efekta! Postoje tkanine koje veoma loše reaguju na ovo sredstvo za pranje, što oštećuje odeću.

RepublikaFoto: Photo by Dan Gold on Unsplash
Foto: Ilustracija

Reč je o tkaninama sa posebnim svojstvima čiju funkciju ovaj proizvod blokira, pa se savetuje da prilikom njihovog pranja uopšte ne koristite omekšivač. Tako ćete produžiti životni vek svojoj odeći, a evo i o kojim se materijalima radi.

RepublikaFoto: Photo by Melody Jacob on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sportska odeća

Specijalizovana sportska odeća je napravljena tako da upija znoj i hladi vas tokom vežbanja ili aktivnosti. Omekšivač ostavlja sloj koji blokira sva ta svojstva i dovodi do toga da je već nakon 2-3 pranja bacite.

Peškiri

Verovali ili ne, omekšivač narušava glavnu funkciju peškira, a to je upijanje vode. Zato radije preskočite ovaj korak, a za mekoću peškira iskoristite alkoholno sirće.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radna odela

Najčešće se prave od posebnih materijala koji su nezapaljivi, a omekšivač loše deluje na njihova svojstva otpornosti što može na kraju da ugrozi i bezbednost radnika.

Tkanina od mikrovlakana

Mikrovlaknasti materijali su neverovatno izdržljivi i sjajno upijaju tečnost. Od njih se na primer prave ženske unihopke, krpe, fitnes peškiri, rukavice za čišćenje, tkanine za čišćenje ekrana...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading