Pravilo 80/20: Uz ovaj režim ishrane gubićete kilograme bez potrebe za bilo kakvom dijetom!

Autor:

Lifestyle

17.06.2020

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravilo 80/20 nije dijeta, već promjena životnih navika koja rezultira trajnim gubitkom kilograma. Uz njegovu primenu se vrlo lako uči o uravnoteženoj ishrani i umerenosti, a može se primieniti i na vežbanje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pravilo 80/20 znači da ćete i dalje, bez griže savesti moći da uživate u večeri ili piću s prijateljima, a pojam uživanja u hrani ostaće vam itekako poznat, navodi "Zadovoljna.hr".

Stvar je poprilično jednostavna - 80 posto vremena jedite zdravo, a u 20 posto vremena priuštite sebi omiljeno jelo, poslasticu, piće... I ne morate previše da se brinete oko računanja.

Ako, na primer, pojedete tri zdrava obroka u danu, onda su tri nezdrava vaših 20 posto za tu nedelju ili ako u danu pojedete pet malih obroka, onda u nedelji možete pojesti sedam malih poslastica.

Za još bolje rezultate, "štedite" kalorije kroz nedelju i čvrsto se držite plana, a kako i priliči, za vikend sebi "dajte oduška".

A isto pravilo možete primjeniti i na vežbanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading