SPASITE SE MUKA: Prodišite uz kombinaciju OVA DVA čaja!

Autor:

Lifestyle

16.06.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da ste prehlađeni ili imate virus, pa vas muče problemi s disajnim putevima, pored konsultacije s lekarom, iskoristitte i sve dobrobiti koje pruža priroda. Nenad Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog, nekadašnji šef hilandarske kuhinje savetuje kako treba piti koji čaj, odnosno koliko je značajano da prvo pijete čaj od ive, pa potom od belog sleza kako biste se oslobodili šlajma.

Foto: Photo by Loverna Journey on Unsplash
Foto:Ilustracija

Iva za razbijanje šlajma

- Vasa Pelagić je govorio da trava iva „od mrtvog pravi živa“. Podstiče mentalni i fizički oporavak, dobra je kod duševne iscrpljenosti, probave i disajnih bolesti, razbija šlajm, jača imunitet, bori se protiv patogenih mikroorganizama, odstranjuje štetne materije iz creva i želuca. Iva je dobra za hemoroide, ublažava grčevi i čisti krv. U lekovite svrhe koristi se nadzemni deo biljke - ispričao je svojevremeno Travka.

RepublikaFoto: Photo by Brittany Colette on Unsplash
Foto:Ilustracija

Priprema i upotreba:

Kašičicu čaja prelijte sa 250 ml proključale vode, ostavite da odstoji 15 minuta i pijte dvaput dnevno, po želji sa medom, propolisom i polenom.

Beli slez za iskašljavanje

Važno je znati da prvo treba kao infuz skuvati i popiti čaj od ive, recimo pre ručka, jer ona razbija šlajm, pa potom kao macerat skuvati i posle ručka popiti beli slez jer on pomaže da se šlajm izbaci.

RepublikaFoto: Photo by Kira auf der Heide on Unsplash
Foto:Ilustracija

Priprema i upotreba:

Jednu kašiku iseckanog korena prelijte sa 200 ml prethodno prokuvane i ohlađene vode. Uz povremeno mućkanje ostavite sat vremena, te procedite kroz tanak sloj pamuka i pijte više puta na dan.

Takođe, napominje Neša Trvaka, za inhalacije su odlični eukaliptus, bosiljak i majčina dušica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading