UKUSNO I KORISNO: Moćni napitak sa trešnjama reguliše holesterol i smanjuje upale!

Autor:

Lifestyle

09.06.2020

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trešnje po mišljenju mnogih spadaju u najukusnije voće, ali i najzdravije.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ukoliko redovno jedete trešnje, vaš organizam će vam biti zahvalan.

Vrednost ovog voća odavno su prepoznali nutricionisti, pa ih preporučuju svima, a posebno osobama koje žele smršati. Naime, zahvaljujući vlaknima, pektinu i velikoj količini vode koju sadrže, trešnje brzo stvaraju osećaj sitosti i pomažu u regulaciji lošeg holesterola.

Pomažu nam u uklanjanju masnih naslaga sa stomaka, a njihova kalorijska vrednost stvarno je niska - u 100 g trešanja ima samo 60-ak kalorija.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci su utvrdili da trešnje deluju i protivupalno. Nakon napornog treninga njima ćete ublažiti upalu mišića, a korisne su i za ublažavanje bolova i oteklina koje se javljaju kod artritisa i drugih reumatskih bolesti. Sezonu trešanja iskoristite za pravljenje ukusnog napitka na bazi trešanja koji će oterati glad i višak kilograma i boriti se protiv upalnih procesa u telu.

Napitak sa trešnjama

Sastojci:

- 100 g trešanja
- 1 šaka spanaća
- 1 banana
- 3 dl kozjeg mleka ili kozjeg jogurta
- sok od pola limuna

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Priprema napitka sa trešnjama:

Trešnje operite, prepolovite i izvadite iz njih koštice. Operite spanać i narežite ga na sitnije komade. Ogulite bananu i takođe je narežite na kriške. Iscedite sok od pola limuna. Sve sastojke uključujući i mjeko (ili jogurt) ubacite u blender ili aparat za izradu smutija i dobro izmiksajte. Napitak popijte dok je svež.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading