Feng-šui za sreću! Obavezno promenite ove stvari u kući i izbacićete nervozu i stres na velika vrata!

Autor:

Lifestyle

07.06.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako drevna kineska veština feng-šui nalaže, mi smo povezani sa našom kućom, odnosno okruženjem u kom živimo, pa samim tim sve što se dešava u njoj utiče na nas.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stvari koje držimo u kući, raspored prostorija i druge potrepštine vezane za domaćinstvo znatno utiču na naše raspoloženje, ali i na to da li ćemo voditi zdrav način života ili ne.

Stručnjak za feng-šui Laura Benko daje nam jednostavne savete kako da u naš život unesemo sreću i proizvedemo zdravo okruženje.

Usporite energetski tok

- Kada između ulaznih i zadnjih vrata postoji direktno vidno polje, to znači da či (ili energija) prebrzo prolazi kroz kuću - kaže Benkova. Umesto da energija izleti kroz zadnja vrata, ona bi trebalo da lagano kruži, ravnomerno kroz svaku prostoriju.

Rešenje: Usporite či uskom prostirkom na podu ispred ulaznih vrata, umetničkim delima na zidovima ili okruglim stolom u predsoblju.

RepublikaFoto: pixabay.com

Uznemirujući nered

Generalno, svi nagomilavamo stvari koje nemaju nikakvu funkciju u kući i bodu nam oči, a Laura Benko navodi da nered nije samo vizuelno uznemirujući.

- To je energetsko sidro koje sprečava da se najbolje stvari ne razviju u našim životima - kaže ona. Prekomerna količina nereda sprečava nas da razmišljamo bistro i može nas emocionalno opteretiti. Zato se feng-šui manje odnosi na savršeno uređen dom, a više na stvaranje srećnog i zdravog okruženja.

Rešenje: Najvažniji je dobro organizovani sistem u životu za sve što radite. Od plaćanja računa, reciklaže do određivanja mesta za ključeve. Osećaćete se kao pero, opuštenije i efikasnije ćete trošiti vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ulazna vrata

- Ulazna vrata su veoma važna u feng-šuiju - kaže Benkova.

Na kraju krajeva, to je glavni portal kroz koji energija ulazi u vaš dom.

- Zamislite energiju (či) kao prvog posetioca koji pokušava da pronađe vaš dom - želite da budete sigurni da će pronaći adresu tako što ćete je dobro obeležiti i osvetliti put do svojih vrata - kaže stručnjak.

Rešenje: Okačite ogledalo, Benkova tvrdi da ćete na taj način proširiti mogućnosti u svom životu i nećete dozvoliti da se osećate sputano i izgubljeno.

Dajte gostima razlog za pauzu

Budući da energija ulazi kroz glavni portal (ulazna vrata), ne želite da zapuca pravo na stepenice u spavaću sobu. Tako je i sa gostima. Kada primate goste u svoj dom, bilo bi čudno da se oni upute pravo ka frižideru. Umesto toga, potrudite se da ih zadržite malo duže u jednoj prostoriji.
Rešenje: Usporite energiju koja ulazi u vaš dom dodavanjem umetničkih dela koja će vam na trenutak skrenuti pažnju, ali i pažnju gostiju.

Ravnoteža pet elemenata

Pet elemenata - zemlja, drvo, vatra, voda i metal - mogu biti prisutni u vašem domu fizički ili simbolično. Na primer, element vatre donesite u dom pomoću toplih tonova poput crvenih i narandžastih, kaminom ili zapaljenom svećom.
Ideja je da se uspostavi ravnoteža između svih elemenata.

Rešenje: Na primer, ljudi koji imaju problema sa agresijom treba da imaju na umu da nemaju previše elemenata vatre kao deo dekora u kući. Suprotno tome, tipovi ličnosti kojima nedostaje motivacija treba da imaju više elemenata vatre u svom domu.

Prirodna svetlost

Ne treba da vas čudi što prirodna svetlost čini čoveka pozitivnim i srećnim. Naime, ogledala u kući će vam pomoć i da unesete što više svetlosti u dom, a i vizuelno će vam kuća izgledati veće i prostranije. Vodite računa šta ogledala reflektuju, da li je to gomila neplaćenih računa ili se u ogledalu vidi svetlost, širina prostorije i spokoj.

Rešenje: Kada okačite ogledalo, proverite šta se u njemu ogleda. Ako su to pozitivne stvari i nešto što vas ispunjava u kući, ostavite ga, ako u njemu vidite negativnu energiju i stvari koje vas čine nervoznim, menjajte mu mesto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading