FRIZER NAM OTKRIO TAJNU SAVRŠENE KOSE: Žene, OVO radite jednom nedeljno!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je sveta i veka, žene su težile ulepšavanju, a kosa je u toj igri najjači adut.

Foto: instagram.com/hj__harvorur
Foto: Ilustracija

Lepa i negovana kosa može jednoj ženi dati dosta samopouzdanja, ali s druge strane, loša frizura može učiniti da se osećamo nesigurno.

Ukoliko nemate ozbiljniji zdravstveni problem (preporučujemo vam da prvo posetite stručnjaka, jer je zdravlje na prvom mestu), sve je stvar sitnih trikova, ali i navike da ih primenjujete.

Mnoge žene očekuju da frizeri naprave čudo na njihovoj glavi, a uz iskusne profesionalce to je i moguće. Međutim, to može često biti skupa varijanta!

RepublikaFoto: Photo by Element5 Digital on Unsplash
Foto: Ilustracija

Zabluda je da se u kućnoj varijanti ne može postići željeni efekat, a to će vam potvrditi svako ko je bio istrajan u toj nameri i poslužio se pravim savetima.

Neka tiha patnja za kosom kao iz časopisa postane prošlost! Mi vam donosimo delotvorne trikove, proverene u praksi i preporučene od strane frizera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vukašin je višegodišnji frizer, a za čitatetljke Republike je otkrio tri savršena trika koji će postati vaš kec u rukavu.

1. Češljanje kose

Sigurno ste hiljadu puta čule da ne valja češljati mokru kosu i to je tačno. Kako Vukašin objašnjava, posledice toga su ispucali vrhovi, a sigurni smo - niko ih ne želi.

 

 

- Kosu nikako ne češljati češljevima nego četkama sa prirodnom dlakom, ili četkama sa izrazito nežnim iglicama - kaže on i ističe da se raščešljavanje kose radi isključivo u polusuvom stanju.

2. Sušenje kose

Iako u današnje vreme svi nekud žurimo, pa nam se bez fena život čini nezamislivim, on zapravo i nije prijatelj naše kose.

RepublikaFoto: pixabay.com
Upotrebu fena i presa svedite na minimum!

Vukašin savetuje što manje feniranja, naročito u letnjem periodu.

- Ukoliko želite talase, fokusirajte se na pletenice ili druge načine uvijanja koji ne uključuju figaro i presu - kaže on i preporučuje da se time vodite što je češće moguće.

3. Maska

Ako tražite nešto iz kućne radinosti za podizanje kvaliteta kose, predstavljamo vam - maslinovo ulje!

RepublikaFoto: pixabay.com
Rešenje na dohvat ruke: Maslinovo ulje

Osim za kuvanje i salate, možete ga koristiti i za negu.

Vukašinov savet je da barem jednom nedeljno napravite masku za kosu od devičanskog maslinovog ulja koje će je preporoditi.

- Dobro natopite kosu uljem, pa umotajte glavu nekim peškirom. Nakon sat vremena operite kosu - objašnjava on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading