Domaća sredstva koja efikasno otklanjaju buđ: Oslobodite se plesni jer ona može da naškodi zdravlju

Autor:

Lifestyle

04.06.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog velike vlage u uglovima zidova javlja se buđ i plesni koji ukoliko se ne čiste, mogu da naškode plućima i disajnim putevima.

RepublikaFoto: youtube.com/Corey Binford
Foto: Ilustracija

Protiv buđi, hemijska sredstva često ne reaguju i nisu toliko efikasna. Na svu sreću, tu su prirodna sredstva koja ne samo da će očistiti uglove, već će i zaštiti prostor od pojave plesni.

Ulje čajevca najefikasniji je preparat u borbi protiv buđi.Ulje je izuzetno skupo, ali mala količina može dugo da traje. Dve kašike ulja potrebno je rastvoriti u 400ml vode, izmučkajte i poprskajte zid, zavesu u kupatilu ili tepih gde postoje naslage buđi. 

Ekstrakt semenki grejpfruta, obzirom da čajevac ima intezivan miris, oni koji budu želeli da koriste nešto što ne ostavlaj tako jak trag za sobom, imaju idealno rešenje. Potrebno je promešati 400 ml vode sa 20 kapi ovog ekstrakta. Ovo ulje možete nabaviti u prodavnici zdrave hrane.  

Alkoholno sirće stručnjaci tvrde da ono može da ubije 80% spora . Sirče se takođe meša sa vodom, a možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja kako biste ublažili jak miris sirćeta. 

Ova tri preparata ne samo da su najefikasnija u čišćenju, već ubijaju i spore i štiti prostor od ponovnog pojavljivanja buđi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading