Pravilna tehnika: Kako naneti proizvode za negu da biste pojačali njihov efekat?

Autor: cosmopolitan.rs, Republika

Lifestyle

12.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas nam proizvođači kozmetike nude proizvode sa inovativnim formulama koje svakim mesecom postaju sve bolje, gotovo savršene. Međutim, svaki dermatolog će se složiti u jednom: kako koristite jedan kozmetički proizvod je mnogo važnije od njegovog visoko efikasnog sastava.

Foto: Ilustracija

Postoje glavna pravila za upotrebu proizvoda za negu. Naravno, ukoliko želite da se uverite u što bolju njihovu efikasnost.

Prvo pravilo: pre svega, treba da izaberete negu u skladu sa stvarnim potrebama kože. Promene spoljnih faktora, ishrane ili navika mogu uticati na njeno stanje. Koža može postati suva, dehidrirana ili obrnuto – masnija i sklona osipima.

Drugo pravilo: nežno čišćenje. Sredstva za čišćenje ne bi trebalo da uklanjaju samo šminku i nečistoće pomešane sa sebumom, već i da čuvaju zaštitni hidrolipidni plašt kože.

Dokazano je da pravilno (tj. nežno) čišćenje poboljšava prodiranje aktivnih sastojaka. U suprotnom, deo resursa kreme biće potrošen na obnavljanje prirodnog hidrolipidnog filma, a krema će raditi manje efikasno.

Treće pravilo: nakon čišćenja vodom preporučljivo je koristiti tonik koji momentalno obnavlja pH vrednost kože, vlaži gornje slojeve i podstiče dublju i ravnomerniju penetraciju kreme.

Četvrto pravilo: pravilna tehnika nanošenja kreme. Koristite minimalnu količinu kreme. Važno je steći osećaj hidratacije i ishrane, ali ne dozvoliti višak sredstava na koži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ostatak kreme ne samo da se upija u kožu, već može dovesti i do neželjenih reakcija (začepljenje pora, množenje bakterija, upala). Ako niste sigurni da li se krema potpuno apsorbovala, ostatak izbrisati peškirom 10 minuta nakon nanošenja. To važi i ujutru - pre nanošenja šminke, i uveče - pred spavanje, tako da koža "diše".

Nanesite kremu duž linija za masažu bez istezanja kože, u kombinaciji sa laganom masažom. Dakle, tamni krugovi ispod očiju pomoći će uklanjanju kreme za područje oko očiju rashladnim aplikatorom u kombinaciji sa tehnikom limfne drenaže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da biste posvetlili kožu i vratili zdrav sjaj zahvaljujući poboljšanoj mikrocirkulaciji, pomoći će lagana masaža prstima od centra do periferije.

Peto pravilo: pre nanošenja kreme koristite proizvode za intenzivnu negu (serum, koncentrat). Deluju u dubljim slojevima kože i omogućavaju vam da brzo postignete željeni efekat.

Šesto pravilo: zaštitite svoju kožu od agresivnih faktora okoline, posebno sunca, tako da efekat nege traje duže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading