Otkrivamo tajnu savršenog tena Azijatkinja: Zbog OVOG tretmana njihova koža nema nesavršenosti

Autor: Republika

Lifestyle

05.05.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azijatkinje važe za žene koje izuzetno drže do sebe i njihovi rituali vezani za negu kože veoma su dugi i kompleksni, ali jedna stvar u njihovij bjuti rutini opstaje i nezamenjiva je već vekovima – pirinčana voda!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pirinač je namirnica koja se široko koristi u ishrani ljudi, ali njegova blagotvorna dejstava na kožu dugo su bila ekskluzivitet samo za žene sa tog podneblja. Dakle, u pirinču je tajna blistave i zdrave kože.

Neka od blagotvornih dejstava pirinčane vode na kožu su to što izbeljuje i ujednačava ten, smanjuje proširene pore, usporava starenje kože, umanjuje ili potpuno uklanja fleke od sunca i ožiljke, omekšava kožu, hidrira je i pruža joj neophodnu otpornost.

Osim za kožu lica, pirinčana voda je veoma korisna i za kožu tela, glave i za kosu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pirinčanu vodu možete napraviti tako što ćete skuvati pirinač u odnosu 1/3 (odnos pirinča 1, vode 3). Pirinač kuvajte na laganoj vatri pola sata, a zatim pustite da se ohladi i procedite vodu koja je preostala.

Natopite tufere u pirinčanu vodu i rasporedite ih po svim regijama lica (može i vrat) i ostavite da stoji pola sata. Nakon toga kožu isperite mlakom vodom.

Tretman možete ponavljati jedanput nedeljno, a vaša koža biće sjajnija, zategnutija i blistavija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading