Skinite celulit kod kuće u samo par koraka

Autor:

Lifestyle

05.05.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja lepe, zdrave i zategnute kože, a to obično postaje problem kada treba da se skinemo u kupaći kostim. Ako kuburite sa ovim problemom, Srpski telegraf otkriva jednostavne trikove koji će vam pomoći da brzo dovedete noge u red.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Metoda koja daje najviše rezultata u borbi protiv celulita je kombinacija adekvatne dijete i vežbanja. Počnite sa kardiovaskularnim vežbama i vežbama koje ojačavaju abdomen, guzu i noge. Možete trenirati i kod kuće.

Vežba: Šakama održavati ravnotežu i zauzeti položaj sličan položaju tela kod sklekova. Saviti desnu nogu i približiti koleno stomaku. Nogu zatim ispraviti i podići je 20-30 centimetara od zemlje. Sve to ponoviti i drugom nogom. Uraditi tri serije po osam podizanja. Vežbati dva dana, a treći se odmarati.

Trajanje vežbe je 40 minuta.

KONTRASNO TUŠIRANJE I MASAŽE

Masirajte problematična mesta na telu dok se tuširate. Počnite od stopala i šaka i krećite se ka abdomenu, a završite masažom stomaka, grudi i leđa. Pravite kružne pokrete. U toku masaže menjajte temperaturu vode jer to pomaže cirkulaciji i čini kožu glatkom.

Smanjite unos peciva, slane hrane, slatkiša, brze hrane, instant hrane iz pakovanja i alkohola

Počnite sa mlakom vodom i postepeno povećavajte temperaturu. Kada stignete do vruće vode, tušrajte se njom od 30 do 90 sekundi. Zatim počnite da spuštate temperaturu. Kada dođete do hladne vode, tuširajte se njom od 30 do 90 sekundi. Uradite to nekoliko puta i uvek završavajte hladnom vodom.

Ovu tehniku primenjujte svakog jutra. Ako osećate višak energije nakon tuširanja, znači da ste sve uradili kako treba.

Trajanje: 10 minuta.

ORGANSKA KREMA ZA TELO

Prirodne kreme povećavaju cirkulaciju krvi i čine kožu glatkom. Kremu lako možete napraviti i sami.

Recept 1: Pomešajte četvrtinu šoljice morske soli i četvrinu šoljice maslinovog ulja.

Recept 2: Pomešajte šoljicu mlevene kafe, šoljicu šećera i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Primena: Vrućom vodom operite kožu. Masirajte nekom od krema protiv celulita koristeći kružne pokrete dva puta nedeljno dok se tuširate.

Trajanje: 10 minuta.

KUPKA OD MORSKE SOLI

Napunite kadu vrelom vodom (oko 40 stepeni Celzijusa) i dodajte 200-250 grama morske soli. Ukoliko želite da pojačate efekat, dodajte još soli. Potopite telo od kukova naniže u vodu. Nakon kupanja isperite telo i izmasirajte problematični deo.

Trajanje: 15-20 minuta (manje ako je vaša koža sklona iritacijama) jednom nedeljno.

MASLINOVO I RIBLJE ULJE

Ulja od maslina i riba su bogata masnim kiselinama, koje čine vašu kožu mekšom i čvršćom.

Konzumiranje: Jedna supena kašika maslinovog ulja visokog kvaliteta svakog jutra. Nekoliko jednomesečnih planova ishrane koja u sebi sadrži riblje ulje u toku godine.

NAPITAK ZA JAČANJE METABOLIZMA

Đumbir je jedan od najboljih sastojaka koji pomažu pri mršavljenju jer otklanja višak tečnosti iz tela, tvrde nutricionisti. Limun je takođe jako koristan jer eliminiše toksine i reguliše varenje.

Priprema napitka: u čašu vode iscediti polovinu limuna i narendati polovinu đumbirovog korena. Promešati.

HRANA I HIDRATACIJA

Nutricionisti su izdvojili 10 prehrambenih proizvoda koji vam mogu pomoći da se otarasite celulita, a to su banane, grejpfrut, suncokretovo seme, đumbir, masna riba, maslinovo ulje, kupus, avokado, jaja i ovsena kaša.

* Česti unos vode u organizam je izuzetno bitan. Preporučljivo je da se konzumira 1,5-2 litra dnevno.

* Što se obroka tiče, unosite veći broj proteina, vlakana, hranljivih ugljenih hidrata i drugih sastojaka koji su puni zdravom masnom kiselinom.

Primer: Kombinacije piletine, pečuraka i brokolija sadrži mnogo proteina, vlakana i vitamina, a ukupan broj kalorija je 300 na 100 grama.

Trebalo bi da izbegavate ili smanjite unos peciva, slane hrane, slatkiša, brze hrane, instant hrane iz pakovanja i alkohola.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading