Koristite pamučne jastučnice?! Bacite ih odmah, ovaj materijal može biti opasan za vaše lice

Autor:

Lifestyle

30.04.2020

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pamučne jastučnice jesu praktične i prijatne kada na njih položimo glavu. Ali, iako su funkcionalne, one kriju i brojne opasnosti jer loše mogu uticati na kosu i kožu lica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Uništena kosa

Ako se probudite sa zapetljanom i raščupanom kosom, možete da zahvalite svojoj pamučnoj jastučnici. Pamuk upija vlagu, što na kraju može da isuši kosu i prouzrokuje lomljenje vlasi.

S druge strane, svila i saten čuvaju vlagu i zadržavaju prirodna ulja na kosi, što je čini mekom i nahranjenom. To važi za sve tipove, a pogotovo za kovrdžavu kosu!

Bore

Sigurno ste primetili da pamučne jastučnice mogu da ostave nabore na vašem licu.

Tokom noći se na jastučnici stvaraju razni prelomi i nabori koji se urezuju u kožu stvarajući bore.

Takođe, pamuk upija i vlagu što kožu lica čini suvom i sklonom pucanju.

Svilene i satenske jastučnice imaju glatku površinu koja je nežna prema koži i one su uvek bolji izbor u odnosu na pamuk.

Svila i saten su na dodir hladni i treba nam duže vreme da se zagrejemo, pogotovo u hladnim mesecima. Zato nije neophodno da vam cela posteljina bude od ovih materjala, dovoljno je da nabavite jastučnicu i tako uspešno sačuvate vaše lice, ne izlažući ga bespotrebnim štetnim uticajima za vreme spavanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading