Na licu se ne moraju videti i vaše godine: Prirodna maska koja uklanja bore i podmlađuje kožu

Autor:

Lifestyle

28.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da bi ste izbegle starenje kože i pojavu bora, najbolji i proveren način jeste da svojoj koži obezbedite redovnu hidriranost koja će produžiti mladost vašem licu.

RepublikaFoto: Photo by Dimitar Kazakov on Unsplash
Foto: Ilustracija

Domaće maske koje se spravljaju od prirodnih sastojaka mogu biti sjajan saveznik u borbi protiv promena na licu koje dolaze sa godinama. Ovakvi kozmetički preparati su puni hranljivih sastojaka koji koži daju ono što joj je neophodno i ne sadrže hemijske supstance koje često mogu biti i štetne.

Bademovo ulje i med

Ova maska će osim hidratacije pomoći i u uklanjaju tamnih podočnjaka i uklanjanju sitnih bora. Za najbolje rezultate koristite je 2 puta nedeljno.

Pomešajte jednu kašiku bademovog ulja i jednu kašiku meda.

Nanesite na predeo ispod očiju i nosite je nekoliko minuta, a nakon toga isperite.

Bademovo ulje je još od davnina, naročito na Bliskom Istoku, poznato kao sredstvo za negu kože i uklanjanje bubuljica i različitih ekcema. Vrlo je lagano i puno minerala koje hrane kožu, hidriraju je i obezbećuju blistav ten. Sa druge strane, med ima izuzetno jaka hranljiva i mikrobiološka svojstva koja sa lica odstranuju štetne bakterije i mikroorganizme, što će kožu učiniti mekšom i čistijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading