Saveti za uredan dom: Izbegnite najčešće greške pri brisanju prašine!

Autor:

Lifestyle

25.04.2020

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brisanje prašine nekad može biti prava noćna mora. Taman što je obrišete, eto je opet! Iako smo svesni da je se ne možemo rešiti zauvek, postoje određeni trikovi kojih bi trebalo da se pridržavamo kako bi nam dom bio čistiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Evo nekih korisnih saveta:

Koristite držač za brisanje prašine od perja

Ovo kućno pomagalo za čišćenje površine jednostavno širi prašinu s jednog mesta na drugo. Umesto praška od perja, ipak odaberite onaj od mikrovlakana koji će vam osigurati da prašinu skupite, a ne da je samo raspršite po stanu.

Preskačete čišćenje nekih delova sobe

Radijatori i klima uređaji su magneti za skupljanje prašine, ali i za njihovo raznošenje. Tako da, prilikom sledećeg čišćenja stana nikako nemojte zaboraviti da ih temeljno usisate i prebrišete.

 

 

Ne koristite sredstva

Suvo brisanje prašine jednostavno je diže u vazduh i ona ponovo pada na nameštaj. Umesto toga, koristite barem neko sredstvo za čišćenje ili poliranje.

Zaboravljate da promenite filter na usisivaču

Filteri usisavača napravljeni su kako bi skupljali čestice prašine i nužno je da ih menjamo prema uputstvima proizvođača. Ako su filteri prljavi i stari, prilikom usisavanja stovrićete suprotan efekat i prašinu dodatno razneti u vazduh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading